Rămâi conectat

Curier Județean

A VIII-a ediţie a concursului de recitare pentru preşcolari „Eminescu şi copiii”

Publicat

în

Astăzi, 17 ianuarie, de la ora 10.30, la Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia va avea loc a VIII-a ediţie a concursului de recitare „Eminescu şi copiii”, organizat împreună cu Grădiniţa nr. 16, fiind înscrise 18 grădiniţe, ne-a informat ed. Ioana Decean, purtătorul de cuvânt al unităţii-gazdă. De altfel, în toate grădiniţele din Alba Iulia s-a desfăşurat săptămâna trecută faza pe fiecare unitate preşcolară, la Grădiniţa nr. 12, de exemplu, existând copii care au învăţat chiar şi 10 strofe din „Luceafărul”.  Coordonatoarea proiectului este prof. Eugenia Ignat, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba, iar responsabili sunt directorii celor două grădiniţe: Veronica Suciu – Grădiniţa nr. 12 şi Maria Ladea – Grădiniţa nr. 16. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: *Recitare – câte 2 preşcolari de la fiecare grădiniţă cu personalitate juridică şi câte un copil de la grădiniţele structură (numai copii din grupa pregătitoare), *Arte plastice (picturi sau desene inspirate din poezia eminesciană): 5 lucrări de la grădiniţă cu personalitate juridică, două lucrări de la grădiniţele structură.
Din juriul prezidat de prof. Eugenia Ignat vor face parte Mioara Pop – directorul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, Daniela Floroian – director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, prof. Antonina Panait – inspector pentru activităţi educative la IŞJ Alba şi  prof. Elena Sas – din partea Palatului Copiilor. La final, toţi copiii vor primi diplome, ciocolată, jucării de pluş şi câte pliant cu Mihai Eminescu.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Transportul în comun pe ruta Șona – Blaj și retur este un calvar pentru călători, aceștia circulă înghesuiți precum sardinele într-o conservă în fiecare zi.

Este de la sine înteles că scopul oricărui operator privat de transport în comun este acela de a obține profit, dar la fel  acest serviciu prestat are și o normă de reglementări ce se pare că nu sunt respectate de către prestatorul de servicii.

Electrica Furnizare Discount

 

Degeaba și-a răcit gura Raed Arafat când spunea că șoferii de autobuze nu ar trebui să plece la drum dacă constată că un călător nu utilizează masca de protecție, de la vorbă până la realitatea „din teren” e drum lung.

Ruta a fost alocată în așa fel încât cetățenii din Șona, Bia și Lunca Târnavei se înghesuie în același mijloc de transport în comun, capacitatea fiind insuficientă.

În plin val patru al pandemiei normele de prevenție și protecție nu sunt aproape deloc respectate, iar numărul de călători este peste limita admisă de reglementări, așa cum reiese și din videoclipul transmis un cetățean:

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 18-19 septembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 18 – 20.09.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Dialoguri rurale: Proiect al DJST Alba pentru încurajarea dialogului între tinerii din Ciugud cu reprezentanți ai primăriei si școlii

Publicat

în

FOTO| Dialoguri rurale: Proiect al DJST Alba pentru încurajarea dialogului între tinerii din Ciugud cu reprezentanți ai primăriei si școlii

“Dialoguri rurale” – proiect de tineret organizat de catre Direcţia Judeteană pentru Sport si Tineret Alba in colaborare cu Colegiul Economic Dionisie Pop Martian Alba Iulia , Primaria Comunei Ciugud si Scoala gimnaziala din Ciugug, in data de 15 septembrie 2021, cu participarea a 40 de persoane.

Electrica Furnizare Discount

Scopul proiectului a fost încurajarea dialogului între tineri și reprezentanți ai primăriei si scolii din localitate.

Tinerii participanți vor deveni factori de opinie în comunitățile de unde provin, făcând cunoscute posibilitățile de dezvoltare în mediul rural , conceptul de Smart Village și Școală inteligentă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare