Rămâi conectat

Curier Județean

A VIII-a ediţie a concursului de recitare pentru preşcolari „Eminescu şi copiii”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Astăzi, 17 ianuarie, de la ora 10.30, la Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia va avea loc a VIII-a ediţie a concursului de recitare „Eminescu şi copiii”, organizat împreună cu Grădiniţa nr. 16, fiind înscrise 18 grădiniţe, ne-a informat ed. Ioana Decean, purtătorul de cuvânt al unităţii-gazdă. De altfel, în toate grădiniţele din Alba Iulia s-a desfăşurat săptămâna trecută faza pe fiecare unitate preşcolară, la Grădiniţa nr. 12, de exemplu, existând copii care au învăţat chiar şi 10 strofe din „Luceafărul”.  Coordonatoarea proiectului este prof. Eugenia Ignat, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba, iar responsabili sunt directorii celor două grădiniţe: Veronica Suciu – Grădiniţa nr. 12 şi Maria Ladea – Grădiniţa nr. 16. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: *Recitare – câte 2 preşcolari de la fiecare grădiniţă cu personalitate juridică şi câte un copil de la grădiniţele structură (numai copii din grupa pregătitoare), *Arte plastice (picturi sau desene inspirate din poezia eminesciană): 5 lucrări de la grădiniţă cu personalitate juridică, două lucrări de la grădiniţele structură.
Din juriul prezidat de prof. Eugenia Ignat vor face parte Mioara Pop – directorul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, Daniela Floroian – director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, prof. Antonina Panait – inspector pentru activităţi educative la IŞJ Alba şi  prof. Elena Sas – din partea Palatului Copiilor. La final, toţi copiii vor primi diplome, ciocolată, jucării de pluş şi câte pliant cu Mihai Eminescu.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 37 de ani din Sebeș: Și-a agresat iubita în propria ei locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 37 de ani din Sebeș: Și-a agresat iubita în locuința proprie La data de 4 decembrie 2023, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie de 41 de ani, din municipiul Sebeș, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul său. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare