Rămâi conectat

Ştirea zilei

A sustras cardul unui prieten și a retras 1.000 de lei din contul bancar. Ce pedeapsă a primit tânărul de 23 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba Iulia, în vârstă de 23 de ani, s-a ales cu cazier judiciar după ce a sustras suma de 1.000 de lei de pe cardul unui prieten.

Chiar dacă a acoperit paguba financiară, C.S. a fost cercetat şi trimis în judecată pentru alte două infracţiuni: efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic prevăzută.

Potrivit rechizitoriului, la data de 27 aprilie 2019, persoana vătămată s-a deplasat la un ATM-ul situat în Cugir, împreună cu prietenul său de unde a retras suma de 800 lei, împrejurare în care acesta din urmă a observat codul PIN al cardului bancar.

A doua zi, C.S. cei doi se aflau pe raza localităţii Acmariu. Acesta s-a deplasat la autoturismul viitoarei victime, de unde şi-a luat o bluză.

Profitând de faptul că persoana vătămată nu se afla în autoturism, a observat cardul bancar al acestuia, l-a luat, iar la scurt timp a plecat către Alba Iulia. S-a oprit la un ATM şi a retras suma de 1.000 lei, prin introducerea cardului bancar în bancomat şi tastarea codului PIN. Suma de bani i-a fost înapoiată, ulterior, de către mama tânărului, fiind exclusă astfel din rechizitoriu infracţiunea de furt.

În 8 martie 2021, Tribunalul Alba l-a condamnat la pedeaps ade 1 an, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.

”În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei pe care o va aplica inculpatului, instanţa apreciază că, chiar fără executarea pedepsei în regim de penitenciar, acesta nu va mai săvârşi infracţiuni, având în vedere vârsta tânără a inculpatului, conduita sinceră a acestuia pe parcursul procesului, împrejurarea că prejudiciul a fost recuperat integral şi s-a realizat împăcarea în privinţa infracţiunii de furt, faptul că are un loc de muncă stabil, precum şi împrejurarea că a conştientizat consecinţele faptelor sale, aspecte care au format convingerea instanţei că conduita adoptată în cursul lunii aprilie a anului 2019, nu caracterizează persoana inculpatului, care nu va mai reitera un asemenea comportament”, a menţionat magistratul în hotărâre. Tânărul a formulat apel, iar dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea