Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

A luat 40 de kilograme de profile de fier, de pe „marginea” drumului unei ferme viticole din Alba. Cum a scăpat bărbatul de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A luat 40 de kilograme de profile de fier, de pe „marginea” drumului unei ferme viticole din Alba. Cum a scăpat bărbatul de închisoare

Un bărbat din Alba a scăpat de judecată, după ce a încărcat în mașina sa 40 de kilograme de profile de fier, de pe un drum de hotar al unei ferme viticole.

În fapt, la data de 29.05.2022 în jurul ori 21.00, în timp ce se deplasa cu autoutilitara marca Peugeout Expert pe un drum de hotar din interiorul fermei viticole numărul 2 din localitatea Bălcaciu, proprietatea unei firme, suspectul a observat pe marginea drumului mai mulți tutori metalici (profile din fier), proveniți de la cultura de vilă de vie ce a fost defrișată.

Suspectul a încărcat în autoutilitara marca Peugeout Expert, tutorii metalici, în cantitate de aproximativ 40 kg, iar în timpul deplasării, înainte de a ieși din ferma viticolă, a fost oprit de organele de poliție.

Bunurile sustrase, au fost ridicate pe bază de dovadă și predate reprezentantului firmei, șeful Fermei nr.2 Bălcaciu.

Firma a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 220 de lei și solicită continuarea cercetărilor față de suspect.

În calitate de suspect, bărbatul a recunoscut și regretat comiterea faptei, arătând că a considerat că elementele din fier au fost aruncate în acel loc de angajații fermei viticole.

A menționat că intenționa să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi pentru a obține bani, întrucât are 4 minori în întreținere.

În motivarea Judecătoriei Blaj se arată că „având în vedere natura bunului sustras, împrejurările concrete ale comiterii infracțiunii, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, prejudiciul are o valoare redusă, bunurile au fost recuperate, iar desfășurarea procesului penal ar atrage cheltuieli vădit disproporționate în raport cu gravitatea urmărilor produse, nu se impune trimiterea în judecată, fiind îndeplinite condițiile de la art. 318 alin.1 Cod procedură penală pentru a se dispune renunțarea la urmărire penală.”

„În baza art. 318 alin. 14 şi 15 Cod procedură penală, constatând legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, confirmă această soluţie dispusă în cauză, având ca obiect, infracțiunea de „furt”, prev. de art. 228, alin.1 din Codul Penal, săvârşită de intimat, în dauna persoanei vătămate. 274 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea