Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A învins banca în justiție! Un român a obţinut convertirea în lei a unui credit în franci elveţieni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie din Brăila a câstigat irevocabil un proces cu o bancă din România, iar instanța a obligat instituția financiară să accepte rambursarea imprumutului la cursul la care a fost luat.

Tribunalul Galaţi a dat câştig de cauză clientului băncii care a avut un credit în franci elveţieni şi a dispus convertirea împrumutului în lei, la cursul de schimb de la data acordării creditului. Decizia instanţei este irevocabilă.

Creditul în franci elveţieni a fost acordat în 2007, la un curs de 1,8 lei, aşadar a fost îngheţat la un curs de sub 2 lei. La această se va adaugă o majorare de 10%.

Clientul a obţinut şi anularea clauzei de comision de risc, această fiind declarată nulă pe motiv că este abuzivă, dar şi restituirea sumei plătite pentru acoperirea acestui comision, respectiv puţin peste 32 de mii de lei.

În prezent, 2.400 de români care au luat credite au acţionat mai multe bănci în judecată.

Se așteaptă ca acest precedent să genereeze o serie de procese intentate de clienții băncilor care au în contractele clauze similare cu cele din speța femeii din Brăila.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea