A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci în Postul Sfintei Marii?
Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Marii a început astăzi, 1 august și se încheie în 15 august. Acesta este considerat al treilea mare post din an, după cel al Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Postul Sfintei Marii este unul aspru. Credincioșii nu trebuie să mănânce până la ora 15 în zilele de luni, miercuri și vineri.
După această oră este recomandată mâncarea uscată, iar marțea și joia nu se folosește uleiul. De asemenea, în postul Sfintei Marii există o singură dezlegare la peste, pe șase august, atunci când se prăznuiește Schimbarea la Fată a Domnului.
În tradiția românească, aceasta este și ziua în care natura începe să se pregătească de toamnă. Potrivit Bisericii Ortodoxe, postul reprezintă pregătirea corpului și a sufletului pentru primirea Sfintei Împărtășanii.
Pentru societatea noastră postul este înțeles greșit. Mulți considera postul o forma nefireasca prin care omul este persecutat pentru păcatele sale, alții au făcut din post un scop in sine, uitând ca postul este un mijloc prin care ne înfrânam poftele noastre cele egoiste.
Pentru tradiția creștină postul reprezintă o normalizare a naturii noastre, si nu o persecutare a acesteia. După învățătura creștină omul firesc este cel de dinainte de păcat, deoarece păcatul este o manifestare contrara firii. Ca si omul primordial, astăzi, omul contemporan uita de Dumnezeu prin păcat. Putem spune ca astăzi postul este mai necesar ca oricând, daca ținem seama ca omul este alipit de valorile materiale si sărăcit de Dumnezeu. Pentru un creștin autentic adevărata bogăție este atunci când a reușit sa-L omeneasca pe Dumnezeu (sa locuiască Dumnezeu in el) si sa se îndumnezeiască.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare Primăria Alba Iulia a semnat șase parteneriate pentru tranziția verde locală, în cadrul programului european „Intelligent Cities Challenge” (ICC). Aceasta este o inițiativă a Comisiei Europene menită să sprijine orașele din statele membre ale Uniunii Europene în tranziția către o economie […]