Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci în Postul Sfintei Marii?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Marii a început astăzi, 1 august și se încheie în 15 august. Acesta este considerat al treilea mare post din an, după cel al Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

adormirea-maicii-domnului1Postul Sfintei Marii este unul aspru. Credincioșii nu trebuie să mănânce până la ora 15 în zilele de luni, miercuri și vineri.

După această oră este recomandată mâncarea uscată, iar marțea și joia nu se folosește uleiul. De asemenea, în postul Sfintei Marii există o singură dezlegare la peste, pe șase august, atunci când se prăznuiește Schimbarea la Fată a Domnului.

În tradiția românească, aceasta este și ziua în care natura începe să se pregătească de toamnă. Potrivit Bisericii Ortodoxe, postul reprezintă pregătirea corpului și a sufletului pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

Pentru societatea noastră postul este înțeles greșit. Mulți considera postul o forma nefireasca prin care omul este persecutat pentru păcatele sale, alții au făcut din post un scop in sine, uitând ca postul este un mijloc prin care ne înfrânam poftele noastre cele egoiste.

Pentru tradiția creștină postul reprezintă o normalizare a naturii noastre, si nu o persecutare a acesteia. După învățătura creștină omul firesc este cel de dinainte de păcat, deoarece păcatul este o manifestare contrara firii. Ca si omul primordial, astăzi, omul contemporan   uita de Dumnezeu prin păcat. Putem spune ca astăzi postul este mai necesar ca oricând, daca ținem seama ca omul este alipit de valorile materiale si sărăcit de Dumnezeu. Pentru un creștin autentic adevărata bogăție este atunci când a reușit sa-L omeneasca pe Dumnezeu (sa locuiască Dumnezeu in el) si sa se îndumnezeiască.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea