Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

A început achiziția pentru demolarea blocului G2, Turturica din Alba Iulia. Posibil parteneriat al Primăriei pentru construcția a două parcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

A început achiziția pentru demolarea blocului G2, Turturica din Alba Iulia. Posibil parteneriat al Primăriei pentru construcția a două parcări

Primarul Gabriel Pleșa a venit cu vești bune, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, anunțând începerea achiziției pentru demolarea blocului G2, Turturica, dar și discuții cu o companie pentru încheierea a două parteneriate pentru parcări publice.

„Am bucuria să vă spun că astăzi am pornit achiziția demolării și construirii parcării blocului Turturica.

Imediat ce terminăm achiziția, semnăm contract, prima dată demolăm. Eu am zis să dăm un termen cât mai scurt, acum construcția…, dar demolarea să fie, într-o lună de zile să fie jos.

Și vreau să vă mai spun un lucru, dânșii ne-au contactat, o firmă care construiește parcări publice, în parteneriat public-privat, și au făcut două în Oradea.

Le-am dat PUZ-urile și pentru Turturica și în spate la magazinul Unirea, unde avem un PUD votat de trei ani de zile.

Așteptăm să vedem dacă putem cu dânșii să intrăm și să lucrăm exact ca și Primăria Oradea, parteneriat public-privat. Dânșii construiesc și construiesc repede față de noi și birocrația noastră. Construiesc și apoi vor încasa până la amortizare și rămâne a Municipiului.

Mi se pare o soluție rapidă și își amortizează investiția, iar noi rămânem cu lucrarea. Exact așa are Oradea, două din cele patru parcări mari, subterane, pe care le-a făcut domnul Bolojan, sunt exact pe parteneriatul acest public-privat cu societatea respectivă.

Le-am dat documentația, s-ar putea să avem bucuria, pentru că atunci când se lucrează într-un astfel de contract, pe parteneriat public-privat, lucrurile se desfășoară foarte repede, față de birocrația noastră.

Odată ce ridică și Consiliul Județean parcarea la spital, eu cred că zona aceea, Revoluției, cea mai grea pentru noi, începe deja să se aerisească”, a anunțat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea