Ziarul Unirea

A fost inaugurat oficial RMN-ul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Astăzi, 6 noiembrie 2012, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel,  a primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi a cadrelor medicale a fost inaugurat oficial aparatul RMN, pus recent în funcţiune.

 Aşa după cum a declarat managerul spitalului Nicoleta Coşarcă, aparatul a costat 4.264.921 de lei, a fost achiziţionat de spital printr-un credit  furnizor garantat de Consiliul Judeţean Alba şi urmează a fi achitat în 76 de rate lunare.  RMN-ul (model  2011 – produs 2012) va fi utilizat de pacienţii internaţi la Neurologie, Neurochirurgie şi Oncologie.

ELIT

 “Pacienţii pot apela cu toată încrederea la serviciile noastre. Procedura este bilet de trimitere de la medicul specialist, vizat de Casa de Asigurări de Sănătate, iar programările se fac la cabinet. Avem un buget suficient, cel puţin în primele două luni nu vom fi puşi în situaţia de a anunţa că nu mai avem fonduri”, a declarat managerul Spitalului, Nicoleta Coşarcă.

 Pacienţii asiguraţi şi cei internaţi vor beneficia gratuit de serviciile aparatului RMN, iar cei care nu pot să aştepte programarea de pe lista de aşteptare vor putea beneficia de examenul RMN contra cost.

 Directoarea spitalului a ţinut să mai precizeze că ratele lunare ale RMN-ului vor putea fi achitate din veniturile proprii ale spitalului, iar dacă se va depăşi targhetul propus va exista şi varianta rambursării anticipate.

 Medicul şef de la compartimentul RMN, Dan Silviu Crainic, a explicat că la RMN ajung în general bolnavii ale căror leziuni nu sunt depistate în urma investigaţiilor cu computerul tomograf.

 „Investigaţiile RMN se fac în cazurile în care computerul tomograf nu ne aduce informaţiile necesare pentru diagnostic. Nu este un apararat de urgență, pentru asta avem computerul tomograf, acesta este un aparat folosit pentru examinări în cazul în care diagnosticul nu poate fi dat doar pe baza tomografului. De exemplu, în herniile discale, afecțiunile coloanei, prima selecție este Rezonanța Magnetică. Se poate folosi pentru tumori cerebrale, genunchi, articulații, picior, pelvis, dar și pentru abdomen și  stomac în cazul unor adenopatii, pentru umăr sau cot. Examinările sunt mai lungi decât la computerul tomograf. O examinare RMN durează de la 15 minute până la o oră, depinde de complexitatea investigaţiei dar şi de răbdarea pacientului, deoarece spaţiul este destul de îngust şi unii pacienţi nu pot suporta examinarea”, a declarat Dan Silviu Crainic.

 Aparatul RMN este deservit de medicii Dan Silviu Crainic, Eugenia Paraschiva Loiş şi Călin Crişan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel a ţinut să precizeze că va spirjini spitalul în continuare în ceea ce priveşte modernizarea şi perfecţionarea acestuia, declarând că în anul 2013 va aloca o sumă de cel puţin 100 de miliarde de lei vechi.

„Am reuşit să investim bani frumoşi în anul 2012. Vom continua investițiile și în anul viitor. RMN-ul în sfârșit îl avem, am spus și în vară că planurile noastre sunt acelea de a investi în primul rând în sănătate,  resursa umană și infrastructură. Avem multe de rezolvat, trebuie adus aici și ambulatoriul, trebuie extinsă şi modernizată și urgența, va trebui să găsim obligatoriu o soluție pentru secția de psihiatrie. Începem deja să mișcăm lucrurile, după cum știți am cumpărat și spațiul Proiect Alba iar asta ne va ajuta. Va trebui să continuăm dotările, și la contagioase, și pshihiatrie și la recuperări trebuie să le găsim un loc pentru că acolo lângă Catedrală, tot ce înseamnă spaţii puse la dispoziţie pentru sănătate vor trebui mutate. Cred că cel puţin 100 de miliarde de lei vechi va trebui să punem la dispoziția spitalului şi anul acesta. Aşa cum am spus până acum nu ne aşteptăm să ne ajute nimeni, ci să ne ajutăm noi. E greu de spus că bugetul de stat al Ministerului Sănătăţii ne va putea sprijini în anul 2013. Încă de când am preluat spitalul ne-am bazat pe noi şi sunt convins că vom reuşi.”

Primarul municipiului Alba Iulia a ţinut să precizeze că  primăria se va implica şi mai mult în ceea ce înseamnă modernizarea spitalului, în special a Secţiei de Urgenţă, însă, înainte de toate va trebui să se asocieze cu proprietarul Spitalului, Consiliul Judeţean Alba.

  „Pentru medicii care vin, mai avem o mică rezervă de locuințe sociale şi le putem oferi celor care doresc. În rest, ca să putem investi şi noi bani va trebui să semnăm un protocol cu Consiliul Judeţean Alba, care este proprietarul unităţii medicale. Investițiile noastre nu sunt mari, echipamente pentru SMURD, dar vrem să ne implicăm mai mult, în special la modernizarea Secţiei de Urgenţă,  iar pentru asta trebuie să  fim asociați, pentru că altfel nu putem să alocăm niciun leu”, a declarat primarul Mircea Hava.

 Vă prezentă mai jos tarifele RMN la cerere:

 RMN cranio cerebral nativ – 300 de lei

RMN regiune coloana vertebrala (cervicala, toracica, etc.) nativ – 300 de lei

RMN pelvin nativ – 300 de lei

RMN extremitati nativ/segment genunchi, cot, glezna,etc – 300 de lei

RMN umar nativ – 300 de lei

RMN umar nativ si cu substanta de contrast – 470 de lei

RMN cranio cerebral nativ si cu substanta de contrast – 470 de lei

RMN regiuni coloana vertebrala (cervicala, toracala, etc.) nativ si cu substanta de contrast – 470 de lei

RMN abdominal nativ si cu substanta de contrast – 470 de lei

RMN extremitati nativ/segment genunchi, cot, glezna,etc cu substanta de contrast – 470 de lei

RMN cord cu substanta de contrast – 470 de lei

Uro RMN cu substanta de contrast – 625 de lei

Angiografia RMN trunchiuri supraaortice – 200 de lei

Angiografia RMN artere renale sau aorta – 200 de lei

Angiografie RMN/segment craniu, abdomen, pelvis, etc. – 400 de lei

Angiografie carotidiana cu substanta de contrast – 260 de lei

 Programările se fac la numărul de telefon 0258827847, interior 168, manager ec. Nicoleta Coşarcă.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Leurda, planta medicinală vedetă a primăverii, datorită efectelor sale curative

Leurda planta medicinală • Leurda, proprietăţi şi beneficii • Leurda – remedii • Tinctura de leurdă • Reţete şi afecţiuni… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DEZASTRU ecologic între Micești și Șard, la liziera orașului Alba Iulia. Când nepăsarea devine reflex

DEZASTRU ecologic între Micești și Șard, la liziera orașului Alba Iulia. Când nepăsarea devine reflex „Numai pescar să nu fi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Merişoarele (afinele roşii) denumite şi „insulina verde” – proprietăți

Merișoarele – proprietăți • Miraculoasele afine roșii sau merișoare • Ceai de merișor •  Rețete cu merișoare. Merişorul sau afinul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12

Varza este regina incontestabilă printre legumele cu proprietăţi benefice organismului. A fost şi încă este folosită ca remediu universal, datorită… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Un singur PAHAR CU APĂ băut dimineaţa poate face MINUNI

Un singur PAHAR CU APĂ băut dimineaţa poate face MINUNI Dacă nu ne e sete, mulţi dintre noi uităm efectiv… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

(P) DENT ESTET Sibiu – primul loc în piața de stomatologie privată locală, la doar un an de la inaugurare, conform datelor financiare din 2019

Grupul DENT ESTET înregistrează în Sibiu, în anul 2019, încasări de 4.151.000 lei. Această nouă performanță financiară îl clasează pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Efectele miraculoase ale ceaiului negru: Ajută la slăbit, combate ridurile și menține dantura sănătoasă

Efectele miraculoase ale ceaiului negru: Ajută la slăbit, combate ridurile și menține dantura sănătoasă Ceaiul negru are multiple efecte benefice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Afinele, medicamentul natural care te tratează și îți menține sănătatea

Afinele – beneficii pentru sănătate • Totul despre afine – compoziția, boli care pot fi tratate, modul de păstrare și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

alexandru 6 noiembrie 2012 at 16:39

ce imagine frumoasa. toata cosa nostra pedelista adunata la masa, ca marile famili mafiote italiene adunate la mesele de craciun.pe fundal un spital obosit de diagnosticele ratate, de medici spagari, de pacienti nemultumiti. dar acum avem si rmn.dar tot aceeasi doctori il vor citi.toti adunati la aceeasi masa, razand, felicitandu-se pemntru achizitia facuta pe impozitele mele.numai eu nu ma felicit.

Dorin 6 noiembrie 2012 at 17:29

Unde ai vrea sa mearga banii obtinuti din impozitele tale , decat in primul rand pentru sanatate si educatie ? Preferai sa mergi la Sibiu sau Cluj pentru aceste investigatii ? potor si Rares Buglea ce parere au ? :))

Costel* 6 noiembrie 2012 at 17:35

@ Dorin, eu am o parere foarte buna mai ales ca in prezidiul portocaliu era si domnul „Dorin Nistor” probabil instruit in profesia de RMN-ist 3 in Colegiul 1 dep.

Alex Danila 6 noiembrie 2012 at 17:38

Oameni buni,pana si RMN-ul il politizati?

alexandru 7 noiembrie 2012 at 9:19

da dorine, prefer sa ma duc la cluj pentru investigatii. acolo pe langa aparate mai au si medici competenti.la alba am putea deschide un blog cu diagnosticlele gresite date de doctori precum crainic, lois, azamfirei etc.in rest totul e ok in poze, parca sunteti la partid la sedinta.va pup pe toti, ati facut treaba buna la spitalul alba, aveti 1000 de angajati acolo, parca e uzina dacia.dar trebuie sa mancati toti o paine. astept cu nerabdare privatizarea sistemului de asigurari de sanatate. sia tunci vreau sa vad daca mai apar indivizii astia in poze.mi-e scarba de voi.

dolfi 7 noiembrie 2012 at 9:38

privatizare moncher, dar sa nu ajungem ca in SUA. Unde companiile private de asigurari iti pot refuza decontarea unei operatii banale sub diverse pretexte. De ce Obama a fost reales? pentru ca Obama Care -sistemul de stat de asigurari de sanatate pe care vrea sa-l introduca e mult mai ok decat cel privat.
recomand spre vizualizare documentarul Sicko. Stiu, nu e etalon dar macar te ajuta sa-ti faci o idee despre sistemul de asigurari privat.
Problema la noi nu sunt doar nepotismul si pilele, ci furturile la nivel inalt. Daca ai stii ce capusat e bugetul CNAS la nivel national te-ai speria. Companii private iau procente grase din buget de ani de zile si vor mai lua in continuare. Vezi S I V E C O cu al ei sistem informatic. Cauta si vei gasi…

Gogomanul 6 noiembrie 2012 at 19:41

Nu stiu Dorine ce parere are Potor, dar zi-mi ce parere sau competente are Nistor, care se hlizeste in poza ca un mare specialist. Sau sponsor? Ca nu-i inteleg prezenta in pozele de Mai sus.

dusul 6 noiembrie 2012 at 20:14

Catindatul grasut, era acolo pentru a fi examinat cranian. Se cauta de ce candideaza !

HH 6 noiembrie 2012 at 22:16

HAVA NU A PUTUT SA SE DEZLIPEASCA DE NISTOR NICI LA INAUGURAREA RMN-ULUI !
AU FACUT SI UN EXAMEN RMN IMPREUNA ?!
JAVRE PORTOCALII ( MOMENTAN ALBASTRE, ROZ…)!

herp 6 noiembrie 2012 at 23:43

degeaba… daca n-a fost un popa burtos sa „sfinteasca” aparatu’, nu va functiona prea mult!

maria 7 noiembrie 2012 at 20:15

romanul e vesnic nemultumit. daca nu avem de ce nu avem , daca avem de ce avem. sincer ne meritam soarta….

Comentariile sunt oprite