A fost identificat un nou mecanism de testare psihologică a polițiștilor. Anunțul ministrului Afacerilor Interne

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, în seara de vineri, 16 februarie, că a fost identificat un nou mecanism de testare psihologică a poliţiştilor, în baza unei fişe de semnalare prin care psihologul poate să-şi adapteze bateriile de teste atunci când efectuează testarea acelei persoane.

Ea a arătat că Poliţia Română trebuie să se reformeze şi că a cerut noii conduceri a instituţiei să facă o analiză pentru a fi identificate toate vulnerabilităţile.

ELIT

„Este un moment de start, spun eu. Tocmai de aceea, am cerut noii conduceri a Poliţiei Române să facă acea analiză, acea diagnoză, pentru că sunt extrem de interesată să identificăm toate vulnerabilităţile. Este important să şi găsim soluţiile. Această diagnoză, aşa cum ştiţi, trebuie urmată de un plan de măsuri cu termene asumate, pentru că este evident că Poliţia Română trebuie să se reformeze”, a spus ministrul Carmen Dan, într-o emisiune la Antena 3.

În ceea ce priveşte noul mecanism de testare psihologică, ministrul de Interne a apreciat că în baza unei fişe de semnalare, psihologul îşi poate atinge obiectivul de a indica angajaţii cu probleme.

„Mai mult decât atât, trebuie identificate mecanisme, şi în acest moment este identificat un mecanism nou de testare psihologică în baza unei fişe de semnalare. Este de neînţeles pentru mine de ce nu a existat această cunoaştere anterioară a angajaţilor ministerului, care să fie pusă la dispoziţia psihologului pentru ca acesta, în funcţie de acele vulnerabilităţi indicate în fişa de semnalare, să-şi adapteze bateriile de teste atunci când face testarea psihologică. Şi acest mecanism începe să funcţioneze de-abia de acum. Mi se pare că acea testare psihologică (vechea testare, n.r.), fără a avea o asociere cu această fişă de semnalare, nu-şi atingea obiectivul, nu era îndeajuns de relevantă încât să ne indice unde sunt angajaţi problemă şi ce trebuie să dispunem ca măsuri pentru a nu ajunge în situaţii de genul acesta”, a arătat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că se bazează pe noua conducere a Poliţiei Române pentru ca angajaţii instituţiei să treacă prin noul mecanism de testare psihologică într-un timp cât mai scurt.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ABONAT LA ZIARUL UNIREA 17 februarie 2018 at 14:10

In seara de 16.2.2018 la Antena 3 Carmen Dan nu prea a fost contrata tare de Adr.Ursu si Oana Zamfir,intrebarile fiind foarte simple ! Trebuia intrebata daca mai sunt in politie militieni din timpul lui Ceasusescu si va spun ca mai sunt o droaie de plutonieri (chiar si la AB)ori unii ajunsi in grade mai mari ca loctiitorul judetului…..Trebuie umblat la termenul de avansare de la un grad la altul(cum era pe timpul lui Ceausescu 4-5-6 ani,,,,)nu ca acum cand la circa 40 ANI E COMISAR SEF si asteapta sa fie facut CHESTOR !!!!!!!tREBUIE PEDEPSITI PROCURORII SI POLITISTII DETASATI LA dna CE FALSIFICA DOSARE si unde Laura Codruta Kovesi spune ca totul e legal si ei nu fac masluiri de dosare cum se arata la RTV ori Antena 3….!PSD-isti parca Tudorel Toader e contra voastra,pricepi d-le Dragnea !FAPTE CARMEN DAN,NU VORBE GOALE si schimba pe loctiitorul lui Despescu ..Nitu,ce mai astepti !

Coco 17 februarie 2018 at 15:22

Ha ha ha. Poate pica politistii noul test psihologic, sa vedem cu cine mai lucreaza ministra Dan, singuraaaaaa

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...