Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

A doua candidatură respinsă de CSM pentru delegarea unui procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
A doua candidatură respinsă de CSM pentru delegarea unui procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

A doua candidatură pentru funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a fost respinsă de secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul general adjunct Mihaela Chicea a fost refuzat de CSM pentru postul de procuror general, cu delegare, pentru o perioadă de 6 luni. În 12 decembrie, CSM a refuzat delegarea pentru o perioadă de 6 luni a procurorului Ilie Nariţa, aflat în funcţia de conducere din 2016, în şedinţa din 19 decembrie a fost luată o decizie similară cu privire la un alt candidat.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării de delegare în funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a doamnei Chicea Mihaela Rodica, procuror general adjunct la această unitate de parchet”, se precizează în minuta deciziei CSM. Mandatul lui Ilie Nariţa la conducerea instituţiei expiră în 31 decembrie 2019.

În aceeaşi şedinţă, a fost aprobată prelungirea delegării în funcţia de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a procurorului Eugen Fulop, începând cu data de 15 ianuarie 2020, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Acesta ar trebui să fie următorul candidat la funcţia de procuror general. Fulop a mai fost în trecut, timp de 2 mandate, procuror şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Tot în 19 decembrie, s-a aprobatprelungirea delegării în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă mJudecătoria Câmpeni a procurorului Filip Răzvan Cătălin, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 20 ianuarie 2020, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

De asemenea, a fost delegat în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a procurorului Cherşa Ileana Florentina, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pe o perioadă de maximum 6 luni.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune Mierea neagră este produsă de Dănuț Pintea, un apicultor din Vingard. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, este un remediu pentru orice tip de afecțiune. Apicultorul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea