Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, în comisia FRF pentru rezolvarea situației critice la AMFB București

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, membru în comisia FRF pentru rezolvarea situației critice la AMFB București

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis săptămâna trecută înființarea unei comisii în vederea gestionării situației la nivelul municipiului București și reorganizarea activității fotbalistice.

Având în vedere hotărârea pronunțată în dosarul 21229/303/2022, în data de 26 septembrie 2024, prin Sentința civilă nr. 2918A, care a dispus radierea Asociației Municipale de Fotbal București din Registrul Asociațiilor ținut de instanță, Federația Română de Fotbal a decis să intervină pentru a asigura continuitatea activității fotbalistice în Capitală.

Astăzi, 3 octombrie, FRF a decis, printr-o hotărâre a Comitetului de Urgență, înființarea unei comisii de normalizare a situației fotbalistice la nivelul municipiului București. Această comisie va avea rolul de a asigura desfășurarea în condiții de normalitate a competițiilor și de a organiza activitatea fotbalistică sub o nouă entitate, respectând principiile de bună guvernanță.

Componența nominală a comisiei este următoarea: Cristian Petrean – Președinte AJF Hunedoara, Cristian Petropulos – Președinte AJF Alba, Mihai Andrieș – Manager administrarea digitală a competițiilor în cadrul FRF, Dan Mihai – Avocat, fondator Mihai & Co Business Lawyers

FRF subliniază importanța acestei acțiuni, având în vedere cele 786 de echipe care activează la nivelul municipiului București și care necesită suport pentru continuarea activității fotbalistice în condiții optime.

Decizia de a radia AMFB din Registrul Asociațiilor a provocat o criză fără precedent în organizarea competițiilor fotbalistice din București. În condițiile în care AMFB a avut un rol central în administrarea fotbalului la nivel municipal, FRF a intervenit rapid pentru a se asigura că activitatea fotbalistică nu va fi perturbată. Cei aproape 800 de echipe din Capitală, ce includ atât formații de seniori, cât și de juniori, aveau nevoie de o soluție rapidă pentru a continua competițiile în cursul sezonului 2024/2025.

Prin această măsură, FRF urmărește să evite un blocaj sportiv în București, unde fotbalul este un element important al peisajului sportiv. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a subliniat importanța intervenției și a precizat că reorganizarea va respecta toate standardele de guvernare, asigurând o tranziție eficientă și transparentă către noua entitate care va prelua responsabilitățile AMFB.

„Este esențial să ne asigurăm că echipele din București își pot desfășura activitatea fără întreruperi. Am încredere că această comisie, formată din oameni cu experiență și competențe dovedite, va găsi soluțiile optime pentru a normaliza situația în cel mai scurt timp”, a declarat Burleanu.

Impactul asupra fotbalului bucureștean

Înființarea comisiei este o soluție provizorie, dar esențială pentru stabilizarea situației fotbalului din Capitală. Până la formarea unei noi structuri organizatorice, comisia va supraveghea toate activitățile fotbalistice, inclusiv competițiile juvenile și ligile inferioare.

FRF a subliniat că va colabora cu toate părțile implicate pentru a facilita această tranziție și pentru a se asigura că activitatea sportivă va continua fără incidente majore. De asemenea, va sprijini cluburile și asociațiile afectate de radierea AMFB, oferind soluții logistice și juridice pentru orice problemă care ar putea apărea în această perioadă.

sursa: FRF


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Paul Pașca, arbitrul din Vadu Moților, debut la centru la 17 ani! Deplasare pe jos, 90 de minute, pentru a-și urma pasiunea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Arbitrul Paul Pașca, din Vadu Moților, a debutat la 17 ani, la centru, la jocul de juniori Under 15, dintre ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei și Sportul Câmpeni. Elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic din Câmpeni, tânărul „cavaler al fluierului” a început arbitrajul în urmă cu un an, la 16 ani, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea