Rămâi conectat

Curier Județean

9 mai| Premiu Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, la Casa memorială „Lucian Blaga” Lancrăm: Șapte scriitori valoroși, nominalizați la cea de-a VII-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

9 mai| Premiu Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, la Casa memorială „Lucian Blaga” Lancrăm: Șapte scriitori valoroși, nominalizați la cea de-a VII-a ediție

Marți, 9 mai 2023, de la ora 11.00, la Casa memorială „Lucian Blaga” Lancrăm, va avea loc cea de-a VII-a ediție a prestigiosului Premiu Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, la care au fost nominalizați șapte poeți valoroși: Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Vasile Dan, Aurel Pantea, Ion Pop, Marta Petreu și Ioan Moldovan.

Un juriu format din șapte scriitori și critici literari va decide laureatul ediției, căruia îi va fi decernat premiul de către domnul Nicolae Manolescu, președintele al Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, cel care onorează și de această dată evenimentul, prin participarea dânsului.

Citește și: 11-14 mai 2023| Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediția a 43-a, tot mai aproape de tineri și de publicul iubitor de poezie. PROGRAMUL complet

Despre organizarea, semnificațiile și istoricul Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, despre poeți și poezie, vor vorbi atât reprezentanții autorității județene și locale, cât și președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, domnul Cornel Nistea.

Cei care vor alege să-l omagieze pe inegalabilul Lucian Blaga, venind luni, 9 mai, la el acasă, la ceas aniversar, pentru a participa la festivitățile zilei, vor avea parte și de o veritabilă gală a versului, prin intermediul recitalului poetic susținut de poeții nominalizați.

Decernarea Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia va avea loc în cadrul aceluiași eveniment, în jurul orei 12.30.

Evenimentul, de înaltă ținută culturală, este organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea