Rămâi conectat

Curier Județean

8 iulie| Gala Poeziei Române Contemporane: Recitaluri poetice și momente muzicale de pian și vioară, organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
8 iulie| Gala Poeziei Române Contemporane: Recitaluri poetice și momente muzicale de pian și vioară, organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”

Vineri, 8 iulie 2022, începând cu orele 17,00, pe Aleea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc mult așteptata Gală a Poeziei Române Contemporane. Proiect național dedicat promovării poeților și poeziei românești contemporane, gala este organizată de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se bucură de susținerea financiară a Ministerului Culturii și de sprijinul pe plan local al Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

„Prin organizarea anuală a acestei gale, un eveniment de înaltă ținută culturală, publicul prezent la eveniment are bucuria și satisfacția de a se întâlni nu numai cu poezia de calitate ci și cu importante personalități ale lumii literare contemporane din România, căci și în acest an vor fi prezenți la Alba Iulia atât poeți importanți cât și critici literari importanți, din România” ne informează Cornel Nistea, președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Gala Poeziei Române Contemporane din acest an va oferi un adevărat regal poetic susținut de poeții Ana Blandiana, Hanna Bota, Marta Petreu, Adrian Alui Gheorghe, Markó Béla, Gabriel Chifu, Vasile Dan, Nichita Danilov, Horia Gârbea, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan T. Morar, Ion Mureșan, Aurel Pantea, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu și Liviu Ioan Stoiciu.

Fiecare moment recitativ va fi însoțit de considerațiile critice ale criticilor literari Răzvan Voncu și Cristian Pătrășconiu. La înalta ținută a evenimentului cultural contribuie semnificativ și faptul că întreaga Gală a Poeziei Române Contemporane va fi prezentată de președintele Uniunii Scriitorilor din România, domnul Nicolae Manolescu.

Ca și în anii precedenți, recitalurile poetice vor fi însoțite de câteva momente muzicale susținute de violonistul Dan Liviu Cernat și pianistul Cristian Alexievici. Participarea la eveniment este gratuită iar în situația în care vremea va fi nefavorabilă, gala se va desfășura în Muzeul Principia din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea