Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

8 februarie| Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii: Ce este terapia prin râs și la ce ajută

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 februarie| Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii: Ce este terapia prin râs și la ce ajută

Oricât de grea ar fi viaţa, psihologii ne recomandă să ne bucurăm de orice lucru bun din jur și să râdem de câte ori avem ocazia. Nu ne costă nimic dar ne oferă atât de mult.

Indiferent cât de grea ar fi viața, psihologii recomandă să ne bucurăm din orice lucru din jur, dar și să râdem de câte ori avem ocazia.

Inițiativa de a sărbători o zi dedicată exclusiv râsului îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind și autorul cărții ”Laugh For No Reason” (2002) (Râzi fără motiv). Efectele acestei terapii sunt cât se poate de serioase și importante, conform www.laughteryoga.ro.

Primul club de terapie prin râs a fost înființat de Madan Kataria în anul 1995, într-un parc din Mumbai, numărând șase persoane. În prezent, sunt peste 6.000 de Cluburi de Râs în peste 100 de țări din lume. Râsul este foarte sănătos, și contrar a ce se spune, nu îngrașă! Motive pentru a zâmbi și a fi fericit trebuie găsite zilnic, informează Libertatea Cuvântului.

Sunt nenumărate motive pe care le precizează specialiștii, pentru care trebuie să ai parte de porții copioase de râs:

Un râs sănătos te poate ajuta la diminuarea presiunii arteriale.

Stresul va fi de domeniul trecutului, iar buna dispoziție va crește la cote nebănuite. Înconjoară-te de oameni amuzanți și deschiși.

Nu doar că te binedispui, dar îți lucrezi și mușchii abdomenului. Râzi cu poftă iar mușchii stomacului se vor întinde și se vor contracta, pentru un abdomen lucrat ca la sală!

Fericirea se trăiește la cote maxime atunci când râzi, iar inima ta îți va mulțumi. Râsul funcționează ca un exercițiu cardio și e benefic atunci când nu ai prea mult timp pentru sală.

Trebuie să îți reamintim că râsul eliberează endorfine. Ele sunt direct răspunzătoare pentru starea ta de bine.

Nu doar starea ta de bine va fi influențată de râs, ci și cea a partenerului. Relația va funcționa mai bine atunci când ambii parteneri sunt fericiți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea