8-10 septembrie 2022| Congresul Național al Istoricilor Români, la Alba Iulia: 640 de participanți înscriși. 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde
Congresul Național al Istoricilor Români, la Alba Iulia: 640 de participanți înscriși. 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde
În perioada 8 – 10 septembrie 2022, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, împreună cu Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România, va organiza ediția a III-a a Congresului Național al Istoricilor Români.
Manifestarea face parte din ciclul de evenimente organizate cu prilejul sărbătoririi Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria și va reuni, la universitatea albaiuliană, sute de specialiști din domeniul Istoriei, din țară și din străinătate.
Alături de unele instituții locale și regionale, precum și cu sprijinul a numeroși sponsori, evenimentul științific, constituit din secțiuni de lucru și mese rotunde, va acoperi o problematică istorică variată, din Antichitate și până în perioada contemporană. Totodată, pe durata desfășurării congresului, vor fi vernisate expoziții și se va organiza un târg de carte de profil.
La aniversarea a 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este onorată să organizeze, în perioada 8-10 septembrie 2022, cea de-a treia ediție a CONGRESULUI NAȚIONAL AL ISTORICILOR ROMÂNI.
Evenimentul se dorește a deschide noi oportunități de comunicare intraprofesională, contribuind, astfel, la îmbunătățirea și promovarea cercetării românești în domeniul istoriei, precum și la o mai accentuată prezență a istoricilor în spațiul public.
Organizatorii Congresului sunt: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România.
Lucrările celor 640 de participanți înscriși sunt organizate în 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde, care abordează o gamă largă de subiecte, de la cercetarea patrimoniului arheologic, patrimoniul cultural național – între nevoia de protejare și provocările lumii contemporane, femeia în spațiul românesc (sec. XVIII-XXI), identități confesionale în Europa Central-Răsăriteană (sec. XVIII-XXI), Alba Iulia între Unire și Încoronare, până la provocările digitalizării în domeniul cercetării istorice.
Alături de partenerii de la Muzeul Național al Unirii, în cadrul evenimentului se va organiza și un Târg de carte, la care participă 15 edituri și în cadrul căruia se vor lansa peste 50 de titluri de cărți (în Sala Unirii). De asemenea, vor fi organizate patru expoziții, acoperind o problematică variată, de la Epoca Romană, Epoca Modernă, diplomație și până în actualitate.
Deschiderea festivă a Congresului va avea loc joi, 8 septembrie 2022, ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Partenerii Congresului sunt:
• Ministerul Educației Naționale
• Arhivele Diplomatice (MAE)
• Consiliul Județean Alba
• Primăria Municipiului Alba Iulia
• Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
• Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia
• Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României
• Inspectoratul Școlar Județean Alba
Detaliile manifestării, inclusiv programul complet se regăsesc pe pagina oficială a Congresului:
cnir.conference.uab.ro
Vă așteptăm cu drag!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun