Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

8-10 septembrie 2022| Congresul Național al Istoricilor Români, la Alba Iulia: 640 de participanți înscriși. 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Congresul Național al Istoricilor Români, la Alba Iulia: 640 de participanți înscriși. 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde

În perioada 8 – 10 septembrie 2022, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, împreună cu Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România, va organiza ediția a III-a a Congresului Național al Istoricilor Români.

Manifestarea face parte din ciclul de evenimente organizate cu prilejul sărbătoririi Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria și va reuni, la universitatea albaiuliană, sute de specialiști din domeniul Istoriei, din țară și din străinătate.

Alături de unele instituții locale și regionale, precum și cu sprijinul a numeroși sponsori, evenimentul științific, constituit din secțiuni de lucru și mese rotunde, va acoperi o problematică istorică variată, din Antichitate și până în perioada contemporană. Totodată, pe durata desfășurării congresului, vor fi vernisate expoziții și se va organiza un târg de carte de profil.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

La aniversarea a 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este onorată să organizeze, în perioada 8-10 septembrie 2022, cea de-a treia ediție a CONGRESULUI NAȚIONAL AL ISTORICILOR ROMÂNI.

Evenimentul se dorește a deschide noi oportunități de comunicare intraprofesională, contribuind, astfel, la îmbunătățirea și promovarea cercetării românești în domeniul istoriei, precum și la o mai accentuată prezență a istoricilor în spațiul public.

Organizatorii Congresului sunt: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România.

Lucrările celor 640 de participanți înscriși sunt organizate în 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde, care abordează o gamă largă de subiecte, de la cercetarea patrimoniului arheologic, patrimoniul cultural național – între nevoia de protejare și provocările lumii contemporane, femeia în spațiul românesc (sec. XVIII-XXI), identități confesionale în Europa Central-Răsăriteană (sec. XVIII-XXI), Alba Iulia între Unire și Încoronare, până la provocările digitalizării în domeniul cercetării istorice.

Alături de partenerii de la Muzeul Național al Unirii, în cadrul evenimentului se va organiza și un Târg de carte, la care participă 15 edituri și în cadrul căruia se vor lansa peste 50 de titluri de cărți (în Sala Unirii). De asemenea, vor fi organizate patru expoziții, acoperind o problematică variată, de la Epoca Romană, Epoca Modernă, diplomație și până în actualitate.

Deschiderea festivă a Congresului va avea loc joi, 8 septembrie 2022, ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Partenerii Congresului sunt:
• Ministerul Educației Naționale
• Arhivele Diplomatice (MAE)
• Consiliul Județean Alba
• Primăria Municipiului Alba Iulia
• Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
• Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia
• Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României
• Inspectoratul Școlar Județean Alba

Detaliile manifestării, inclusiv programul complet se regăsesc pe pagina oficială a Congresului:
cnir.conference.uab.ro
Vă așteptăm cu drag!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șapte familii din comuna Ciugud sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie: Nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șapte familii din comuna Ciugud sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie: Nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat Șapte familii din comuna Ciugud au fost sărbătorite marți, 28 mai 2024, la împlinirea a 50 de ani de căsătorie, cu nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat. ”La Ciugud, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea