7468 de pensionari din grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Aşa după cum ne-a declarat domnul Corneliu Olar, deputat PDL ales în Colegiul nr. 5 Munţii Apuseni – Teiuş, ca urmare a promovării legislaţiei privind recalcularea şi reaşezarea sistemului de pensii din ţara noastră de către Guvern şi Parlamentul României, mulţi dintre pensionarii cu pensii mici au avut de câştigat. Astfel, prin OUG 100/2008, respectiv Legea 218 pentru modificarea Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii s-a introdus art. 782, prin care s-a prevăzut acordarea unor sporuri la punctajele realizate pentru persoanele care au fost încadrate în grupele I şi II de muncă. Practic, cei încadraţi în grupa I de muncă beneficiază de o majorare a punctajelor realizate în perioadele respective cu 50 la sută, iar cele din grupa a II-a cu 25 la sută. Ca urmare a acestui proces de recalculare, în judeţul Alba, potrivit domnului deputat Olar, începând cu 1 ianuarie 2011, circa 30.000 de pensionari din grupele I şi II de muncă beneficiază de pensii majorate, în medie, cu circa 1 milion de lei vechi (100 de lei RON). În ceea ce priveşte pensionarii din cadrul colegiului electoral Munţii Apuseni – Teiuş, un număr de 7468 de pensionari din grupele I şi II de muncă (îndeosebi cei ce au lucrat în domeniile minier, forestier şi CFR) vor primi pensii majorate. Domnia sa ne-a mai precizat faptul că, aşa după cum a fost informat de către dl. Nicolae Nartea, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, pensionarii din judeţ care au muncit în grupele I şi II de muncă urmează să primească la domiciliu deciziile cu noile pensii. (T.M.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

toma 11 februarie 2011 at 6:44

Ii intreb pe distinsii domni, cum au facut, dinsii si partidul din care fac parte, ca dupa 21 ani de grupa 1 la care beneficiam de reducerea virtei de pensionare cu 10 ani si 6 luni, astazi, prin legea noua a pensionarii sa mi se reduca acest drept cistigat, la doar 4 ani si 6 luni ? Cu ce sint eu de vina ca intreprinderea la care lucram si in care se desfasurau si activitati de turnatorie-otelarie, nu e trcuta in anexa cu intreprinderile ce au obtinut avizul pt. conditii speciale, avize date in baza HG 1025/2003 ??? si care a fost condusa cu buna stiinta spre faliment de onor ,,investitorul strategic,, dimpreuna cu consiliul de administratie ,,competent,, de atunci ? Cine sa mai fi cerut acel aviz in acest caz ? Consider ca am platit odata pentru incompetenta celor de atunci cu locul de munca pe care l-am pierdut. Iar acum sa mai platesc odata consider ca e prea mult. Ce spuneti d-lor guvernanti ?

CETATEAN GOGU 11 februarie 2011 at 16:51

Dar distinsul domn deputat Olar nu a stiut ca in noua lege privind sistemul public de pensii este un articol care reglementeaza situatia pensionarilor de gr.1 si 2 ,s-a trezit abia acum din amorteala dupa ce a vazut ce efect major a avut actiunea domnilor din conducerea PNL Alba. Cinste d-lor de la PNL si implicit actualul USL Alba. MULTUMESC!

COSMA IOAN 12 februarie 2011 at 18:10

dupa 25 de ani de munca la SC ALRO SA SLATINA DE GRUPA 1 DE MUNCA DACA BENEFICIEM DE MAJORARE DE 50 LA 100. ANGAJAT IN 1981 8 IANUARIE PANA IN 1 IUNIE 2006

Comentariile sunt oprite