Rămâi conectat

Actualitate

71 de șoferi viteziști, 8 cu alcoolemie și 2 sub influența drogurilor taxați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi, săptămâna trecută – 211 km/h cea mai mare viteză înregistrată de radar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 71 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, 8 care conduceau sub influența alcoolului și 2 care conduceau sub influența drogurilor. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 km/h, pe autostrada A2.

În perioada 30 iulie – 5 august a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În această perioadă, polițiștii au depistat 71 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 8 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

De asemenea, în alte 8 cazuri șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistați conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancțiuni contravenționale.

Totodată, în 2 cazuri, șoferii au fost depistați sub influența substanțelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele celor 2 persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor stupefiante.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată, la data de 30 iulie a.c., pe A2, când polițiștii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din Otopeni, care conducea spre București cu viteza de 211 km/h. Șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.450 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea