Rămâi conectat

Curier Județean

7 – 11 aprilie: Tinerii albaiulieni pot afla poveşti de succes ale unor profesionişti consacraţi din judeţ. Luni, faţă în faţă cu Bogdan Duma, Vasile Calofir şi Cipriana Stan

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de o săptămână, tinerii din Alba Iulia au posibilitatea de a sta faţă în faţă cu unele dintre personalităţile marcante ale judeţului. Începând de luni, 7 aprilie, conferinţele practice BookLand Evolution  aduc în faţa liceenilor şi studentilor din oraş profesionişti consacraţi, care le vor împărtăşi propriile poveşti de succes şi le vor răspunde la întrebări. Iniţiativa are ca scop dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, prin soluții practice şi experienţe reale de viaţă, urmare a implicării invitaţilor de excepţie, capabili să inspire și să motiveze.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri (7-11 aprilie 2014), în intervalul orar 18.00-20.00, la Universitatea 1 Decembrie 1918 (luni, miercuri, joi, vineri – Amfiteatrul A9 și marți – Amfiteatrul A6), aducând pe scenă câte trei speakeri diferiti în fiecare seară.

În prima zi a conferinţelor vor vorbi despre succesul lor actorul Vasile Calofir, Cipriana Stan, fondatoare Ping şi Pong şi Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia. Printre personalitățile care au răspuns deja pozitiv invitaţiei Bookland Evolution se numără: Alexandra Rus, Liviu Cernat, Marius Ceteraș (marţi)  Adrian Dușa, Ioana Bogăţan, Iulia Gus (miercuri), Mihai Pop, Cristian Sovaciu, Stelian Nicola (joi) iar vineri  Silvan Stâncel, Iordăchescu Teodora şi Dan Alexe. Joi, 10 Aprilie, reprezentanții Romanian Business Leaders îi vor iniția pe tineri în lumea antreprenoriatului.

 „Într-o zi de luni oarecare, am fost invitată să iau parte la un dialog. Cu liceeni, despre carte și despre viață. Cartea e ea însăși o viață, respiră, transmite informație, creează și dăruiește emoții, iar viața… Categoric, viața fiecăruia poate să fie subiect de carte, în funcție de autor și de inspirația lui.

Cumva, invitația aceasta era ceva ce așteptam, ce îmi doream. Am primit-o, așadar, cu bucurie și entuziam, cu încântare și fascinație, nu pentru că era vorba de un dialog, îl practic în fiecare zi. Sunt om de comunicare și îmi place să cred că replicile îmi sunt la îndemână, ele sunt asul meu permanent din propria mânecă. Dar, dialogul cu liceeni, adolescenți, tineri frumoși aflați în căutarea sinelui și a drumului celui mai potrivit în propria lor viață e unic, special. Ceea ce le voi împărtăși, din experiența mea, îi poate ajuta să-și scrie, cu talent și imaginație, cartea personală… Personal, m-aș mulțumi ca, prin acest dialog, să construim, ei și cu mine, cel puțin un sens giratoriu, cu prioritate în toate sensurile. Iar prin dialogul acesta îmi pot exprima cel mai bine recunoștința față de aceia, puțini, dar extraordinari, care și-au pus amprenta înțelepciunii lor asupra vieții mele. Ea, viața mea, e sigur o carte… cea pe care mizez întotdeauna”, a declarat Alexandra Rus.

„Important e azi nu CE? ci CUM? Grație internetului, dar nu numai, avem astăzi acces practic cam la orice resursă informațională. Si totuși cred că secretul lucrurilor nu stă în acces și în infomația brută ci în modul în care înțelegem să o folosim în mod personal. Ori a înțelege cum să o folosești, a vedea dincolo de cortină, a citi mesajele dincolo de cuvinte presupune curaj, dorință, motivație și experiențe de viață. Fiecare om este valoros, doar că unii nu o știu… Fiecare om este pe lângă o sursă de informații specifice și o energie divină care, canalizată optim și pusă în contextul potrivit, cu siguranță produce efectele ale succesului. În relație cu tine însuți nu există succes, ci doar împlinire și fericire. Succesul e ceea ce văd alții la tine atunci când tu eşti împlinit și fericit…“, a spus Silvan Stâncel.

“Când, dupā ce ai învāţat regulile jocului, obţii prima victorie într-o partidā de şah, simţi cā eşti cel mai fericit om din lume. Incepi sā studiezi asiduu, încrezātor cā vei ajunge sā joci perfect pentru a câştiga întotdeauna. Cu adevārat fericit eşti însā doar atunci când înţelegi cā nu vei putea sā atingi niciodatā perfecţiunea şi totuşi continui sā studiezi pentru a te apropia de ea”, Marius Ceteraş.

“Am mai participat de curând la un eveniment similar și a fost o plăcere să descopăr că foarte mulți dintre liceenii din Alba își doresc să descopere mai mult decât le oferă școala, își doresc să experimenteze și să se dezvolte personal și profesional cât mai mult încă de pe băncile școlii. Nu îmi propun să le dau lecții de viață, singura idee cu care îmi doresc să plece din sală este: Să învețe acum. Să învețe cât de mult. Să citească tot ce le cade în mână, să accepte orice șansă, orice provocare, să fie voluntari, orice curs suplimentar deoarece acestea sunt singurele comori care rămân la ei indiferent ce cale vor urma mai departe în viață. Experiența m-a învățat că viața îți demonstează atunci când te aștepți mai puțin că ai greșit, atunci când, în cunoștință de cauză ai refuzat să înveți ceva argumentând că nu te va ajuta niciodată în viață”, Cipriana Stan.

Caravana Conferintelor BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 22 orașe din țară, poposind în fiecare dintre ele câte o săptămână. Următorul oraș din itinerariu este Târgu Mureș.

Pe durata celor 120 zile de Conferinte (10 martie – 15 iunie & 22 septembrie – 14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de 360 de personalităţi marcante, din domenii precum business, mass-media, cultură, entertainment, științe, sport sau non-profit.

BookLand Evolution le pregătește liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea