Rămâi conectat

Societate

6500 de doze de vaccin gripal au ajuns azi în Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 6500 de doze de vaccin gripal au sosit azi în judeţul Alba. Acestea vor acoperi, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, în prima etapă, doar necesarul pentru persoanele peste 65 de ani, aflate în evidenţele medicilor de familie cu mai multe boli cronice, ne-a informat dr. Cristina Galoş, purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012.

Achiziţia vaccinului gripal se face în două etape. În prima etapă DSP Alba a achiziţionat, la nivel local, 6500 de doze de vaccin gripal, urmând ca restul de doze să fie cumpărate de către ministerul sănătăţii, pentru întrega ţară, în cadrul unei licitaţii publice care a fost deja demarată pe site-ul de licitaţii www.seap.ro.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi batrâni instituţionalizaţi, personal medical. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Este vorba despre un vaccin care acoperă trei tulpini antigripale, care ar putea aparea cel mai probabil în acest sezon şi care va fi administrat la recomandările medicilor de familie. În judeţul Alba, Direcţia de Sănătate Publică a estimat că grupul populaţional de risc, ce necesită vaccinare, se cifrează la aproximativ 20.000 de persoane. Dintre acestea, doar 6.500 vor fi vaccinate în sezonul pre-gripal.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea