Rămâi conectat

Actualitate

600 de persoane din mediul rural și urban vor avea o șansă în plus la angajare fiind instruite și consiliate prin două proiecte europene

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 600 de persoane din mediul rural și urban vor avea o șansă în plus la angajare fiind instruite și consiliate prin două proiecte europene care au început în februarie și se termină în decembrie 2015. 

Grupul țintă este format din persoane care se află în situații dezavantajate, inactive, în căutarea unui loc de muncă, șomeri, din regiunile Nord-Vest, Centru și Vest.

proiecte europene someri01Proiectul ”Rețea multiregională de Centre Regionale de Ocupare pentru îmbunătățirea capacității de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piața muncii din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru – ReCRO” a fost solicitat de Institutul Postliceal Phoenix, Cluj Napoca și are ca și parteneri: Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj, Grupul pentru inițiative, Studii și Analize Sociale Sebeș și Asociația ”Novam Urbem” Petroșani.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea gradului de ocupare la nivelul zonelor foste industriale, din mediul urban și rural, din regiunile menționate, prin atragerea și menținerea pe piața muncii a grupurilor dezavantajate de pe piața muncii: șomeri, cu accent pe șomerii de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă și persoane inactive.

Obiective specifice: creșterea ratei de ocupare pentru 300 de persoane dezavantajate de pe piața muncii din zonele fost industrializate, din mediul rural și urban în vederea reducerii șomajului și îmbunătățirea capacității de ocupare pentru minim 280 de persoane din grupul țintă. Grupul țintă e format din 50 de persoane inactive, 50 de persoane în căutarea unui loc de muncă și 300 de șomeri dintre care: 150 de șomeri tineri și 50 de șomeri peste 45 de ani; din totalul de 300 de șomeri 200 sunt de lungă durată și dintre aceștia 200 sunt tineri. Prin activitățile sale, proiectul răspunde nevoilor grupului țintă asigurând gratuit acestora: consiliere și orientare profesională, realizare traseu profesional, formare profesională, mediere, angajare/antreprenoriat.

proiecte europene someri02Proiectul ”Creșterea oportunităților de ocupare pentru zonele rurale din regiunile Nord-Vest, Centru și Vest – CoRURAL” are ca solicitant Institutul Postliceal Phoenix, Cluj-Napoca. Partenerii sunt: Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj, Grupul pentru Inițiative, Studii și Analize Sociale Sebeș, și Asociația ”Novam Urbem” Petroșani.

Obiectivul general este îmbunătățirea calității resurselor umane din zonele rurale foste industrializate din regiunile sus menționate, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non agricole a persoanelor inactive, a șomerilor și a celor care își câștigă existența din agricultura de subzistență. Obiective specifice: facilitarea integrării durabile pe piața muncii pentru 300 de persoane inactive, șomeri, sau persoane ocupate în agricultura de subzistență din zonele rurale, foste industrializate și creșterea oportunităților de ocupare pentru minim 280 de persoane din grupul țintă care este format din: 300 de persoane. Structura grupului țintă este următoarea: 150 de șomeri (50 de șomeri de lungă durată și 50 de șomeri tineri), 100 de persoane inactive și 50 de persoane ocupate în agricultura de subzistență.

Prin activitățile sale, proiectul răspunde nevoilor grupului țintă asigurând gratuit acestora: consiliere și orientare profesională, realizare traseu profesional, formare profesională, mediere, angajare/antreprenoriat.

Persoanele implicate în proiect vor fi ajutate, ulterior, să-și găsească un loc de muncă. Beneficiarii se află în Câmpia Turzii, Gherla, Zlatna, Cugir și Abrud; Cerbu Băcăinți, Bucium Săliștea și alte localități. Cele mai cerute calificări în mediul rural sunt de bucătari, lucrători comerciali, babysitter, operator introducere și validare date – utilizarea calculatorului.

Ambele proiecte se vor finaliza în luna decembrie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea