Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

6 ianuarie – Ziua mondială a orfanilor de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 6 ianuarie 2018 este marcată Ziua mondială a orfanilor de război, fiind instituită de o organizaţie din Franţa (”SOS Enfants sans Detresss”), care a dorit prin acest demers să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra acestui grup ţintă cu adevărat vulnerabil, copiii rămaşi orfani în urma unui conflict, conform portalului http://www.earthtimes.org.

În prezent, în conflictul din Afganistan sunt circa două milioane de copii rămaşi orfani şi alţi 600.000 de copii rămaşi fără adăpost. Circa un milion de copii suferă de sindrom post-traumatic, iar aproximativ 400.000 de copii au avut de suferit din cauza minelor antipersonal.

Un sfert din copiii din Afganistan mor înainte să împlinească vârsta de cinci ani, conform datelor UNICEF.

În 2015, se înregistrau zilnic circa 16.000 de decese de copii cu vârste mai mici de cinci ani, potrivit datelor statistice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În anii recenţi, proporţia victimelor civile în conflictele la nivel mondial a crescut în mod dramatic. Datele estimative ale organizaţiilor de specialitate indică faptul că ar fi vorba de circa 90% victime civile din totalul victimelor, iar dintre acestea aproximativ jumătate ar fi copii.

În Uganda de Nord, conflictul civil, care durează de mai bine de 18 ani şi care a semănat sărăcie lucie în ţară, a generat circa 1,6 milioane de persoane fără adăpost.

Potrivit UNICEF, 140 de milioane de copii la nivel mondial sunt orfani, circa 250 de milioane de copii trăiesc în ţări afectate de conflicte armate şi aproximativ 30 de milioane de copii au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului.

Această zi mondială are rolul de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra soartei acestor copii, fiecare dintre aceştia merită un viitor în care să îşi poată îndeplini visele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea