50% din bugetul pe 2013 din Ocna Mureş va fi destinat investiţiilor. Vezi care sunt principalele obiective
Administraţia locală din Ocna Mureş are planuri mari pentru acest an. Au demarat deja lucrările de refacere a zonei afectate de surparea din 2010, stadionul Soda din Ocna Mureş va beneficia de lucrări de reabilitare, iar Primăria intenţionează şi modernizarea podului din oraş. 50% din bugetul administraţiei locale pentru 2013 va fi destinat investiţiilor.
Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a anunţat că o prioritate pentru localitatea Ocna Mureş este refacerea zonei afectate de dezastrul din 2010. Pentru acest obiectiv există două proiecte, unul de monitorizare a drumului şi unul de refacere. Administraţia locală speră ca până la sfârşitul lunii martie să fie finalizată investiţia, după care vor urma şase luni de monitorizare a zonei, pentru a vedea dacă mai au loc tasări şi abia apoi se va trece la asfaltarea drumului. Investiţia se ridică la 170.000 de lei, la care se adaugă 20.000 de lei reprezentând costurile pentru monitorizare.
Stadionul Soda din Ocna Mureş va beneficia de lucrări de reabilitare, dar asta după ce va fi recumpărat de Primăria Ocna Mureş. În momentul de faţă stadionul de fotbal din oraş este în proprietatea combinatului GHCL Upsom SA. Oferta făcută de administraţia locală pentru recuperarea stadionului este de 35.000 euro.
În primăvara acestui an vor debuta şi lucrările de reabilitare a singurului pod pentru autovehicule din Ocna Mureş. Termenul de execuţie este de şase luni de zile, timp în care traficul se va desfăşura pe un singur sens. O soluţie pentru evitarea disconfortului creat de lucrări ar fi darea în folosinţă a vechiului pod din localitate, însă pentru acest lucru este nevoie de o Hotărâre de Guvern prin care acesta să fie dat cu titlu gratuit în domeniul public al oraşului.
Primarul Silviu Vinţeler a mai declarat că licitaţia pentru serviciile de salubritare a fost câştigată de către S.C. Financiar Urban S.R.L. din Piteşti, contractul a fost semnat şi intră în vigoare începând cu data de 1 februarie 2013. Tarifele ce se vor practica în oraşul Ocna Mureş pentru deşeuri menajere sunt:
– persoane fizice 2,57 lei + TVA pe lună de persoană (3,19 lei cu TVA)
– persoane juridice 29,29 lei + TVA pe lună pentru 1 mc (36,32 lei cu TVA)
Comunele din zonă afectate de retragerea serviciilor de salubritate oferite de Salprest au avut o discuţie de principiu cu reprezentanţii S.C. Financiar Urban S.R.L. pentru concesionarea serviciului de salubritate a localităţilor respective prin încredinţare directă, până la scoaterea acestuia la licitaţie, pentru localităţile respective (Unirea, Lunca Mureş, Fărău, Noşlac).
Singura condiţie impusă de administraţia locală a fost preluarea celor 11 angajaţi din cadrul Primăriei, care se ocupau de aceste servicii.
În ceea ce priveşte închiderea gropii de gunoi, primarul a spus că în momentul de faţă costurile sunt în faza de evaluare, dar se aproximează o sumă de circa 3.700.000 euro cu TVA. Închiderea se face în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, proiect care se este implementat de către Consiliul Judeţean Alba, cu o valoare totală de 60 milioane de euro. Suma de 3.700.000 euro cu TVA avansată ca valoare orientativă este numai pentru închiderea gropii de gunoi. În Ocna Mureş nu se va face rampă de transfer a deşeurilor, aceasta urmând a fi realizată la Aiud.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc
Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc Doi adolescenți din Blaj au fost REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc. Vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Citește și: Bărbat de 45 de ani, REȚINUT […]