Rămâi conectat

Curier Județean

50% din bugetul pe 2013 din Ocna Mureş va fi destinat investiţiilor. Vezi care sunt principalele obiective

Publicat

în

Administraţia locală din Ocna Mureş are planuri mari pentru acest an. Au demarat deja lucrările de refacere a zonei afectate de surparea din 2010, stadionul Soda din Ocna Mureş va beneficia de lucrări de reabilitare, iar Primăria intenţionează şi modernizarea podului din oraş. 50% din bugetul administraţiei locale pentru 2013 va fi destinat investiţiilor.

Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a anunţat că o prioritate pentru localitatea Ocna Mureş este refacerea zonei afectate de dezastrul din 2010. Pentru acest obiectiv există două proiecte, unul de monitorizare a drumului şi unul de refacere. Administraţia locală speră ca până la sfârşitul lunii martie să fie finalizată investiţia, după care vor urma şase luni de monitorizare a zonei, pentru a vedea dacă mai au loc tasări şi abia apoi se va trece la asfaltarea drumului. Investiţia se ridică la 170.000 de lei, la care se adaugă 20.000 de lei reprezentând costurile pentru monitorizare.

Stadionul Soda din Ocna Mureş va beneficia de lucrări de reabilitare, dar asta după ce va fi recumpărat de Primăria Ocna Mureş. În momentul de faţă stadionul de fotbal din oraş este în proprietatea combinatului GHCL Upsom SA. Oferta făcută de administraţia locală pentru recuperarea stadionului este de 35.000 euro.

În primăvara acestui an vor debuta şi lucrările de reabilitare a singurului pod pentru autovehicule din Ocna Mureş. Termenul de execuţie este de şase luni de zile, timp în care traficul se va desfăşura pe un singur sens. O soluţie pentru evitarea disconfortului creat de lucrări ar fi darea în folosinţă a vechiului pod din localitate, însă pentru acest lucru este nevoie de o Hotărâre de Guvern prin care acesta să fie dat cu titlu gratuit în domeniul public al oraşului.

Primarul Silviu Vinţeler a mai declarat că licitaţia pentru serviciile de salubritare a fost câştigată de către S.C. Financiar Urban S.R.L. din Piteşti, contractul a fost semnat şi intră în vigoare începând cu data de 1 februarie 2013. Tarifele ce se vor practica în oraşul Ocna Mureş pentru deşeuri menajere sunt:

– persoane fizice 2,57 lei + TVA pe lună de persoană (3,19 lei cu TVA)

– persoane juridice 29,29 lei + TVA pe lună pentru 1 mc (36,32 lei cu TVA)

Comunele din zonă afectate de retragerea serviciilor de salubritate oferite de Salprest au avut o discuţie de principiu cu reprezentanţii S.C. Financiar Urban S.R.L. pentru concesionarea serviciului de salubritate a localităţilor respective prin încredinţare directă, până la scoaterea acestuia la licitaţie, pentru localităţile respective (Unirea, Lunca Mureş, Fărău, Noşlac).

Singura condiţie impusă de administraţia locală a fost preluarea celor 11 angajaţi din cadrul Primăriei, care se ocupau de aceste servicii.

În ceea ce priveşte închiderea gropii de gunoi, primarul a spus că în momentul de faţă costurile sunt în faza de evaluare, dar se aproximează o sumă de circa 3.700.000 euro cu TVA. Închiderea se face în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, proiect care se este implementat de către Consiliul Judeţean Alba, cu o valoare totală de 60 milioane de euro. Suma de 3.700.000 euro cu TVA avansată ca valoare orientativă este numai pentru închiderea gropii de gunoi. În Ocna Mureş nu se va face rampă de transfer a deşeurilor, aceasta urmând a fi realizată la Aiud.

Publicitate
Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea