Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului. Pădurea ne cheamă să o protejăm!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe 5 iunie, în fiecare an, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, principalul prilej de sensibilizare a opiniei publice la problemele de mediu cu care se confruntă astăzi omenirea – epuizarea resurselor naturale, încălzirea globală, criza apei potabile, sărăcia, deşeurîle, deşertificarea, dispariţia unor specii de plante şi animale.

poluare mediuPrincipalele probleme cu care se confruntă România sunt poluarea și defrișarea masivă a pădurilor cu coplicitatea instituțiilor statului și ale marilor procesatori străini de lemn care funcționează în țară, municipiul Sebeș găzduindu-i pe cei mai mari dintre aceștia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Tema din acest an pentru Ziua Mediului – “Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă responsabil!” – exprimă provocarea de a crea oportunităţi de dezvoltare economică durabilă şi, m acelaşi timp, de a stabiliza rata de utilizare a resurselor naturale şi a reduce impactul asupra mediului.

Tematica îşi propune să atragă atenţia asupra consumului raţional de resurse naturale, în special în ceea ce priveşte energia, apa şi hrana, în condiţiile în care bunăstarea omenirii, calitatea mediului înconjurător, funcţionarea economiei mondiale depind de gestionarea responsabilă a acestor resurse

La nivelul județului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba celebrează Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2015 printr-o acţiune de ecologizare organizată în colaborare SC Polaris M Holding, în zona Schit, în data de 4 iunie. De asemena, va participa la acţiuni educative organizate la Grădiniţă „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia, informează AMP Alba.

În anul 1972, în data de 5 iunie se deschidea la Stockholm, în capitala Suediei, prima conferinţă ONU privind mediul. începând de atunci, problema ecologică a devenit universală, iar data de 5 iunie este marcată anual şi a intrat m conştiinţa publică drept “Ziua Mondială a Mediului”.

.Este cunoscut faptul că oamenii consumă mai mult decât ceea ce resursele planetei pot oferi în mod durabil. Multe dintre ecosistemele Pământului se apropie de punctele critice de epuizare, determinate de creşterea ridicată a populaţiei şi dezvoltarea economică. Până în anul 2050, în cazul în care consumul şi producţia actuală rămân aceleaşi, şi cu o populaţie care se estimează să ajungă la 9,6 miliarde, resursele planetei nu vor mai putea susţine modul nostru de viaţă şi de consum. De aceea trebuie să consumăm responsabil, pentru toţi cei care trăiesc pe Pământ, pentru a asigura un viitor sănătos, unde visele pot fi realizate.

«In acest an al transformărilor, să celebrăm Ziua Mondială a Mediului gândindu-ne la consecinţele alegerilor noastre asupra mediului. Haideţi să devenim „administratori” mai buni ai planetei» declară Ban Ki-Moon, secretarul general al Naţiunilor Unite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea