Rămâi conectat

Curier Județean

4 cazuri de hepatită de tip A la Casa de tip familial, Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Pe lângă cele patru cazuri confirmate alţi 8 copii sunt internaţi, pentru care testele de confirmare sau infirmare sunt în curs de evaluare.

În cursul săptămânii trecute, la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava au fost identificate 4 cazuri de hepatită. Primul caz a fost identificat în 18 martie, al doilea caz în data de 24, iar ultimele două în 25 martie.

Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava, Casa de tip familial are un efectiv de 105 copii. Doi dintre cei îmbolnăviţi au între 10 şi 14 ani, iar ceilalţi doi între 5 şi 9 ani.

Măsuri luate au fost internarea şi izolarea cazurilor; supravegherea contactaţilor de colectivitate prin  examen clinic şi examene de urină periodice, evitarea aglomerărilor pe perioada maximă de incubaţie, copiii la care examenele de laborator sunt modificate vor fi trimişi pentru stabilirea diagnosticului la Spital Municipal Aiud, contactaţii susceptibili au fost vaccinaţi în număr de 79, până astăzi, 31.03.2014. Dezinfecţie curentă şi continuă  în unităţile de învăţământ, la spaţiile de cazare, bloc alimentar şi grupuri sanitare cu substanţe dezinfectante clorigene, recomandarea aprovizionării continue cu material de curăţenie şi substanţe dezinfectante astfel încât să se asigure în permanenţă dezinfecţia eficientă prevenirii îmbolnăvirii, prin suplimentarea stocului existent. Educaţia pentru sănătate şi promovarea sănătăţii. S-a prelevat o probă de apă din blocul alimentar – corespunzător chimic şi bacteriologic (Raport de încercare 104/27.03.2014.). S-a recomandat asanarea perimetrului din jurul foselor septice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea