350 de femei şi-au dorit să muncească în Spania, doar 75 au fost selectate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat ieri, la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj, de la ora 8.30, bursa locurilor de muncă pentru culegători de căpşuni în zona Huelva din Spania. Cele 75 de locuri de muncă au fost oferite femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Ele vor munci 6,5 ore pe zi şi primesc un salariu brut de 38 de euro pe zi, adică 900 euro/lună net, iar contractul este încheiat pe o durată determinată de trei luni, de la începutul lunii martie. Aşa cum ne-a declarat Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba, la bursă au participat persoane înscrise în bazele de date ale agenţiilor din 10 judeţe ale ţării (care au mai participat la astfel de acţiuni), din Alba, Timiş, Dolj, Gorj, Vâlcea, Suceava, Mureş etc. Au avut şanse şi au fost selectate persoanele care trăiesc la ţară şi sunt obişnuite cu munca grea din agricultură. Angajatorul spaniol Diego Lopez Gomez a explicat că au fost selectate persoane cu experienţă în agricultură, cărora starea de sănătate le permite să muncească în sere, la o temperatură de 40 grade Celsius. Firma din Spania care a participat la selecţie foloseşte de 5 ani forţă de muncă din România şi e foarte mulţumită de această colaborare. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

vigilante 11 februarie 2011 at 11:41

Sclavie moderna versus disperarea celor care nu pot obtine in tara un loc de munca cat de cat platit. Oamenii au rate, copii de intretinut iar salariile la noi sunt asa cum sunt..ce sa mai vorbim de absenta locurilor de munca.

CETATEAN GOGU 11 februarie 2011 at 16:41

Actuala putere nu are grija oamenilor, nu se gindeste sa ia unele masuri pentru a crea locuri de munca sa nu mai fie nevoiti oamenii sa -si paraseasca familiile, copii si sa plece in lume pentru a-si cistiga o bucata de piine .Ei sunt preocupati cum sa-si ascuta mai bine sabiile si sa inceapa lupte interna pentru suprematie in partid, sper ca odata se va sfirsi si cu acestea.

Comentariile sunt oprite