31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”. Ziua în care toate normele sociale au fost transformate „pe dos”
Pe 31 ianuarie sărbătorim ziua „de-a-ndoaselea”. Adică a mersului înapoi, a îmbrăcării pe dos, a vorbirii sau a scrisului în sens invers.
Ziua oferă o ocazie de a ne inversa căile, direcția sau pur și simplu cămașa. Desert pentru micul dejun, poate? Există multe modalități de a sărbători această zi distractivă, așa că lăsați-vă imaginația să vă fie ghidul.
Această zi este foarte populară printre copiii de vârstă școlară, dar nu există o limită de vârstă pentru cine poate participa la toate distracțiile „de-a-ndoaselea”.
Ziua”de-andoaselea” are o istorie foarte lungă. În aproape fiecare cultură a apărut o perioadă a anului în care toate regulile societății s-au transformat.
Roma a avut Saturnalia, o zi în care toate normele sociale au fost transformate pe dos. Jocurile de noroc nu mai erau interzise, iar stăpânii își petreceau ziua servindu-și sclavii la masa înaltă. În niciun alt timp nu a fost permisă vorbirea liberă, în special în rândul sclavilor, dar în timpul Saturnaliei, tot felul de insulte au fost permise.
Leonardo da Vinci a scris pe dos.Nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos.
În final, totul se rezumă la punerea la îndoială a modului în care este stabilită lumea și a regulilor pe care le avem în vigoare pentru a ne guverna comportamentul. Ziua „de-a-ndoaselea„ nu este doar o zi haoiasă, ci de revoluție mentală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]
14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari Anual, la data de 14 iulie este celebrată Ziua Transmisioniştilor Militari. La această dată, în anul 1873, principele Carol a semnat Înaltul Decret nr. 1303, prin care s-a aprobat înfiinţarea unei secţii de telegrafişti militari în cadrul Batalionului de geniu al Armatei României, marcând astfel apariţia transmisiunilor militare. Secţia de […]
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul La data de 13 iulie este sărbătorită ziua internațională a Rock-ului, o zi mai puțin cunoscută, mai mult decât atât, fără să se știe cum s-a ajuns ca această zi să fie considerată ziua rock-ului. Pe 13 Iulie 1985 […]