Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

30 noiembrie-1 decembrie 2023 | PLOI și vânt puternic în Alba, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României: Avertizare Cod Portocaliu și Galben

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PLOI și vânt puternic în Alba, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României: Avertizare Cod Portocaliu și Galben

România se confruntă cu condiții meteorologice severe în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), care a emis avertizări de tip Cod Galben și Cod Portocaliu pentru diferite regiuni ale țării. Aceste avertizări vizează fenomene precum cantități moderate și semnificative de apă, precum și intensificări ale vântului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cod Galben – 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00

Zona de impact pentru Codul Galben se extinde în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. În aceste regiuni, se așteaptă precipitații sub formă de ploi, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali, precum și în Munții Apuseni, se vor înregistra inițial precipitații mixte, urmate de ploi care vor duce la topirea stratului de zăpadă. Se prognozează acumulări moderate de apă, în general, în intervalul 25…40 l/mp.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

De asemenea, în regiunile vestice, vântul va cunoaște intensificări locale, atingând viteze de 55…60 km/h. În zonele montane înalte, rafalele pot depăși chiar și 80…100 km/h. De menționat că intensificările ale vântului pot afecta și restul teritoriului, cu arii restrânse de impact.

Cod Portocaliu – 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00

Pentru aceeași perioadă, ANM a emis și un Cod Portocaliu, cu impact asupra județului Maramureș și a zonei montane din județele: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare. Aici, cantitățile de apă se anunță a fi semnificative, cu valori cuprinse între 50…70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

Este important ca locuitorii din aceste zone să fie pregătiți pentru posibile inundații locale și să urmărească actualizările ANM pentru a lua măsurile necesare de protecție.

Populația este sfătuită să evite deplasările inutile în această perioadă, să fie precaută în trafic și să se asigure că au informațiile necesare despre evoluția vremii. Autoritățile locale și serviciile de urgență sunt mobilizate pentru a face față potențialelor situații de urgență generate de condițiile meteorologice extreme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea