3 cazuri de infectare cu COVID-19, în ALBA: Este vorba despre o persoană asimptomatică, urmând tratament în izolare la domiciliu

3 cazuri de infectare cu COVID-19, în ALBA: Este vorba despre o persoană asimptomatică, urmând tratament în izolare la domiciliu

Potrivit informațiilor, până în acest moment, există trei cazuri de persoane confirmate cu infecție COVID-19 în Alba: 1- transportat la Secția de Boli Infecțioase Alba, 1 – Spital Judetean ATI, 1 – autoizolare Alba Iulia.

Numărul persoanelor aflate în carantina, în județul Alba, este de 146, iar celor aflate în izolare la domiciliu este de 2.074.

ELIT

Primul caz este cel al unei femei de 36 de ani, aflată în carantină, revenită recent din străinătate, care a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Se pare că acest caz este vindecat.

Al doilea caz este cel al unei alte femei, angajată a unei instituţii din Alba Iulia, care a participat, împreună cu alţi doi colegi, la o activitate de serviciu, unde a intrat în contact cu un bărbat confirmat ulterior cu coronavirus. Femeia este asimptomatică şi din acest motiv urmează tratament în izolare la domiciliu.

Cel de-al treilea caz este cel al bărbatului de 60 de ani care a fost confirmat pozitiv în timp ce se afla în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Bărbatul s-a prezentat vineri dimineaţă la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secţia de infecţioase, iar acolo a fost testat, dar şi starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit între timp. Rezultatul testului, a fost anunţat sâmbătă seara: pozitiv. Bărbatul se află pe secția special amenajată pentru a primi pacientii infectaţi cu coronavirus, dar în zilele următoare va fi trimis la spitalul din Blaj, desemnat unitate sanitară suport.

Doi poliţişti locali şi soţia unuia dintre aceştia, ar fi fost puşi în izolare la domiciliu, după ce unul dintre cei doi poliţişti ar fi avut un posibil contact cu bărbatul, în momentul în care acesta a ajuns în curtea spitalului din Alba Iulia. De asemenea, un număr de 27 de persoane, dintre care trei medici şi restul personal medical, care au luat contact cu bărbatul au fost puşi la izolare, iar marţi vor fi testaţi din nou, pentru Covid 19. Aceştia au mai fost testaţi în cursul zilei de sâmbătă, iar atunci, rezultatul a fost negativ.

La nivelul judeţului Alba se află luni, 30 martie, un număr de 246 persoane în carantină, 40 persoane ieşite din carantină, 2.074 persoane izolate la domiciliu, 832 persoane ieşite din izolare.

În ultimele 24 de ore, 246 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 27 poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. Duminică, 29 martie a.c., efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au aplicat 11 amenzi contravenţionale şi un avertisment în valoare totală de 14.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3./2020.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...