Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

3-5 noiembrie: Festivalul Lions, ediția a-II-a, la Alba Iulia. Muzică de Cameră cu interpreți valoroși la Muzeul Principia și cafenea muzicală la Framm’s

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În intervalul 3-5 noiembrie 2017, publicul albaiulian este invitat să ia parte la trei evenimente muzicale de excepţie, desfăşurate în cadrul Festivalului Lions Alba Iulia. Festivalul de muzică de cameră, organizat de Lions Club Alba Iulia, a ajuns la ediția a doua. Concertele se vor desfăşura în incinta Muzeului Principia (Piaţa Cetăţii, Alba Iulia), începând cu ora 18.00, în primele două zile, şi de la ora 19.00 în a treia zi de festival.

Festivalul Lions va prilejui reîntâlnirea cu interpreţi valoroşi: pianistul de origine japoneză Tadashi Imai, violoncelistul clujean Titus Alexandru Tincu și violonistul Mircea Lazăr. Aceştia vor interpreta compoziţii aparţinând lui Wolfgang Amadeus Mozart, Gabriel Fauré, Henri Vieuxtemps, Franz Liszt, Pablo de Sarasate, Jules Massenet, Manuel de Falla, Henryk Wieniawski  şi George Enescu.

“Dacă prima ediţie a Festivalului a avut ca temă romantismul, în acest an publicul va audia compoziţii foarte variate: clasice şi romantice – în prima seară, romantice şi  moderne – în seara a treia. Ziua de sâmbătă este dedicată tinerilor violonişti care vor fermeca audienţa cu talentul lor: Luca Amarandei,  Antonia Mancer, Dragoş Rusanu şi Ştefan Aprodu”, a declarat directorul Festivalului Lions, Dan Liviu Cernat.

Biletele pot fi achiziţionate de la Muzeul Principia, vineri și sâmbătă, începând cu ora 17.00, și duminică începând cu ora 18.00.

De asemenea, sunteți invitați să luaţi parte la Cafeneaua Muzicală, la Framm’s, sâmbătă şi duminică începând cu ora 12:00. Veți avea ocazia să îi cunoaşteți mai bine pe muzicieni şi să le adresați întrebări.

Festivalul Lions este doar una dintre activităţile derulate de Lions Club Alba Iulia în serviciul comunităţii locale. Domeniile în care membrii organizaţiei albaiuliene desfăşoară activităţi de voluntariat sunt variate: sănătate publică, sport, cultură. Clubul este parte componentă a organizaţiei Lions Clubs International, cea mai mare organizaţie non guvernamentală din lume, care numără peste 1,4 milioane de membri.

Informaţii suplimentare cu privire la acest eveniment puteți primi la tel. 0753 678 721 sau prin intermediul adresei de e-mail: [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea