Rămâi conectat

Curier Județean

29-31 august: Festivalul „Floare de Folk”, la Sălciua de Jos. Cântece la foc de tabără, activităţi în natură şi sportive, drumeţii în Masivul Bedeleu şi recitaluri. PROGRAM

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

floare-de-colt Iubitorii de natură, ai cântecelor de munte şi ai folkului la foc de tabără, pot participa în acest weekend la Festivalul „Floare de Folk”, ce va avea loc la Sălciua de Jos. Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul aduce în acest an un program relaxant, unde toţi cei care vor participa se vor îmbogăţi sufleteşte,  vor fi mai aproape de frumos şi natură. Evenimentul se va desfăşura în curtea Complexului Turistic Adeona Apuseni. Nemuritoare cântece de munte în jurul focului de tabără, activităţi în natură şi sportive, drumeţii şi plimbări spre obiectivele naturale şi culturale ale Munţilor Trascău sunt doar câteva aspecte din cele care definesc festivalul. Cu momente artistice memorabile îi vor încânta pe cei prezenţi Magda Puşkaş, Emeric Imre şi trupele Punct.ROM şi Semnal M.

Vă prezentăm programul festivalului:

Vineri , 29 august 2014
Ora 22.00 – foc de tabără

Organizatorii promit că va fi o seară a oamenilor de munte, a celor ce iubesc poveştile la foc de tabără şi a celor ce vor vrea să descopere ceea ce înseamnă o seară adevărată la munte. Se va cânta la chitara şi îşi vor aminti de cântecele studenţiei şi de baladele munţilor ce încă n-au murit, pe care le-au auzit cu toţii şi peste care timpul n-a lăsat urme. Vor fi chitari şi acorduri ce vor răsuna pentru a crea un conglomerat din care fiecare dintre cei prezenţi să facă parte, prin simplul fapt că vor petrece o seară de milioane de stele, sub cerul liber, în natură, la munte, în jurul focului.

Sâmbăta, 30 august 2014
– 9.00 excursii de vizitare a zonei  Sălciua – Masivul Bedeleu

Drumeţii în zona Masivului Bedeleu (Cascada Şipote Sus, Peştera Huda lui Papara şi Vânătările Ponorului). Grupurile vor fi însoţite de către un cunoscător al traseelor şi zonei. Pornirea va fi de la Complexul Adeona Apuseni la ora comunicată de către organizatori.

– 16.00 meciuri de fotbal (artişti, comunitatea locală, organizatori şi public) pe terenul sintetic din centrul comunei Sălciua

– 19.00-20.00 – secţiunea “open stage” (secţiune a festivalului în cadrul căreia orice interpret amator poate să cunoască sentimentul unic al prezenţei pe scenă)

– 20.00-24.00  – Recitaluri folk

„Ne dorim şi credem că, prin intermediul unui eveniment ce reuneste artisti ce duc mai departe muzica româneasca de calitate, cântată live, vom aduce un plus la ceea ce înseamnă promovarea şi expunerea cântăreţilor de muzică acustică şi folk. Amplasarea Complexului Adeona Apuseni în depresiunea intramontană Sălciua, de unde accesul spre diverse si spectaculoase obiective naturale ale Muntilor Trascău devine facil, ne determină să alegem locatia de pe Valea Ariesului  pentru organizarea unui eveniment în care ne propunem să reunim prietenii si iubitorii de munte si natură. Fie ca alegeti să faceti o drumetie spre calcarele Masivului Bedeleu, un traseu cu bicicletele pe drumurile de munte sau o incursiune prin Defileul Ariesului cu caiacul, bogatiile naturale şi istorico-culturale ale Muntilor Trascău si Ţării Motilor vor satisface asteptările fiecarui iubitor de munte şi natură, de frumos, de istorie, de eternitate conservată într-o lume a motilor.

Nu în ultimul rând, ne dorim ca prin intermediul evenimentului folk să promovăm şi să stimulam turismul local şi regional”, spun organizatorii.

Cum puteţi ajunge: Pe DN75a, intre Turda şi Câmpeni se afla comună Sălciua. Din faţa clădirii Primăriei Sălciua de Jos, se deschide un drum ce duce spre sudul localităţii. Urmărindu-l, la aproximativ 500m de la DN75a, după trecerea podului peste raul Arieş, pe stânga, se afla Complexul ADEONA Apuseni, locul unde va avea loc Festivalul “Floare de Folk” în perioada 31 august-1 septembrie.

Evenimentul este organizat de Asociaţia de Turism pentru Adeona Cluj-Napoca, Asociaţia „SOS Terra Nostra” Arad şi Asociaţia CSR Nest, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Sălciua, Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea