Rămâi conectat

Actualitate

2,80 miliarde de lei pentru Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară din acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei mai mulți bani la prima rectificare bugetară din acest an îi primește Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv 2,80 miliarde de lei destinați asistenței sociale, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Din cei 2,80 miliarde de lei, 1,4 miliarde de lei sunt alocați plății integrale a drepturilor de asistență socială (indemnizații pentru creștere copil, ajutoare sociale, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoanele cu handicap), iar 1,42 miliarde de lei reprezintă subvenția de echilibrare pentru bugetul asigurărilor sociale de stat.

Limita minimă a indemnizației pentru creșterea copilului a crescut, de la 1 iulie, la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), față de 600 lei, iar persoanele care au optat pentru o perioadă de concediu pentru creșterea copilului de până la un an se pot întoarce pentru a beneficia de perioadă prelungită de doi ani de zile. Limita maximă a indemnizației a fost eliminată, aceasta urmând să fie calculată la 85% din veniturile nete realizate.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea