Rămâi conectat

Curier Județean

26-27 mai: Festivalul – concurs național ”Zilele teatrului pentru copii – Lucian Blaga”, ediția a IX-a, la Alba Iulia. Participă peste 150 de mici actori, din toată țara

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia găzduiește, în perioada 26-27 mai 2016, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național ”Zilele teatrului pentru copii –Lucian Blaga”. Evenimentul va reuni peste o sută cinzeci de copii talentaţi şi cadre didactice îndrumătoare din judeţ şi din ţară. Joi, în prima zi, sunt programaţi să îşi dea concursul copiii din judeţul Alba, iar vineri, trupe din judeţele ţării. Concursul se va desfăşura în sala de spectacole a Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

”În zilele de 26-27 mai 2016, începând cu ora 10.00, la Teatrul de Păpuși “Prichindel” din Alba Iulia, partener în proiect și în organizarea Inspectoratului Școlar Judetean Alba, prin Palatul Copiilor Alba Iulia, cu  sprijinul financiar al  Consiliului Județean Alba, se desfășoara Festivalul Național  de teatru “Zilele teatrului pentru copii – Lucian Blaga”, transmit organizatorii.

În prima zi din cadrul acestui Festival/Concurs, adică în 26 mai 2016, evoluează trupele de teatru din județul Alba, respectiv: Clubul Copiilor Blaj, instructor, prof. Nicodin Aurelia; Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, Alba Iulia, instructor Dana Andro, Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, Alba Iulia, instructor inv. Maria Popescu; Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, Alba Iulia, instructor inv. Cristina Bulacu, Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, Alba Iulia, instructor inv. Virginia Munteanu, Scoala Gimnaziala “Vasile Goldis”, Alba Iulia, instructor, inv. Mirela Benchea, Scoala Gimnaziala Bistra, instructor, prof. Ana-Maria Petrovan; Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, Alba Iulia, instructor, inv. Maria Dobrota; Liceul Teoretic Ocna Mures, instructor, inv. Martha Oprea,;  Colegiul “Apulum” Alba Iulia, instructor inv. Popa Alexandra. Toate scolile din municipiul Alba Iulia, prezente in concurs au beneficiat de sprijinul de specialitate al Palatului Copiilor Alba Iulia, respectiv al profesoarei conducator de cerc – teatru, Teodora Malin. De altfel, cercul de teatru al Palatului Copiilor este present in festival cu trei trupe de categorii de varste diferite, respective primar, gimnaziu si liceu.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cea de-a doua zi vor evolua trupe de teatru de copii din țară, respectiv județele: Dolj, Palatul Copiilor Craiova; Timis, Clubul Copiilor Lugoj;, Valcea, Clubul Copiilor Dragasani, Pitesti, Palatul Copiilor Pitesti; Braila, Palatul Copiilor Braila; Giurgiu, Palatul Copiilor Giurgiu; Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu si Colegiul National “Octavian Goga”, Sibiu; Mures, Clubul Copiilor Sighisoara, Brasov, Clubul Copiilor Fagaras; Iasi, Palatul Copiilor Iasi; Cluj, Palatul Copiilor Cluj.

În zilele de 28 și 29 mai 2016, activitățile organizate de Palatul Copiilor Alba Iulia continuă cu un Concurs Interjudetean de artă plastică, creație literară, creații tehnico-științifice, concurs intitulat „Zilele sărbătorilor pentru copii”. Și la acezst concurs sun înscrise și vor participa un număr de 20 de Palate ale Copiilor, Cluburi ale Copiilor, precum și alte școli invitate din județ și din țară.

”Amândouă concursurile sunt înscrise în Calendarul de activități extrașcolare elaborate de MENCS pentru anul 2016 și judetul Alba se mândrește cu acest lucru. Urăm success tuturor participanților și mulțumiri Consiliului Județean Alba și Teatrului de Păpuși “Prichindel”, care ne sunt alături și de această dată”, mai transmit organizatorii. (A.M.)

foto: arhiva


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Publicat

în

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Pentru îmbunătățirea serviciului de transport public oferit cetățenilor, Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect important prin care solicită o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență,Componenta 10 – Fondul Local, în valoare de 20.643.588,59 lei, echivalentul a 4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (1 stație pentru 3 autobuze).

În anul 2020, în Municipiul Sebeș, au fost înregistrate 11.596 autoturisme, reprezentând un indice de motorizare de 355 autoturisme la 1000 de locuitori, valoare cu 3% mai mare decât valoarea medie județeană și cu 8% mai mare decât valoarea medie națională. Utilizarea acestor autovehicule poate fi diminuată prin realizarea de investiții în transportul public, astfel încât acesta să devină mai atractiv și mai accesibil.

Electrificarea autobuzelor este o cale promițătoare de a reduce amprenta de carbon datorată transportului public, având în vedere că mijloacele de transport în comun bazate pe sisteme de propulsie electrice sunt capabile să rezolve provocările transportului public. Efectele pozitive privind impactul asupra mediului (reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice) vor fi resimțite de toți locuitorii municipiului.

Mijloacele de transport achiziționate în cadrul cererii de finanțare vor fi puse la dispoziția operatorului de transport căruia îi va fi delegat contractul de servicii întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Acestea vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

Publicat

în

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 09.10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind depistat și în luna aprilie a acestui an, conducând fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare