Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

240 de pensii comunitare în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Prezent la Cugir cu prilejul întâlnirilor lunare de audienţe cu pensionarii, directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, Alexandru Retegan, este abordat de cetăţeni cu probleme din cele mai diverse legate de încadrarea în grupele de muncă, întocmirea dosarelor de pensionare, recalculare de pensii, bilete de tratament etc. Există după cum am văzut solicitarea unor explicaţii, este adevărat cazuri mai puţine, în legătură cu acordarea drepturilor de pensie comunitară, ţinând seama că mulţi cugireni au desfăşurat şi încă mai desfăşoară activitate pe teritoriul unor ţări din Uniunea Europeană. În legătură cu această situaţie am dorit să aflăm numărul cetăţenilor români din judeţul nostru care beneficiază la această dată de pensie comunitară.
Prin amabilitatea directorului CJP Alba, d-l Alexandru Retegan, am aflat că în urma soluţionării dosarelor pentru asiguraţii care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul public din România cât şi în alte ţări ale UE, numărul de pensii comunitare la nivelul judeţului Alba se ridică la 240. Retegan a mai precizat că în anul 2011 au intrat în evidenţa Casei Judeţene de pensii prin compartimentul Pensii Internaţionale 435 solicitări pentru acordarea drepturilor de pensie comunitară, astfel: 121 cereri de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată şi anticipată parţială, 68 cereri de pensionare de invaliditate, 86 cereri de pensionare de urmaş şi 160 de solicitări de atestare a calităţii de asigurat în România pentru persoanele care domiciliază sau care au reşedinţa în ţările Uniunii Europene. Pe ţări repartiţia se prezintă asfel: Germania 76,86 %, Spania 13,49 %, Ungaria 49,15 %, Austria 3,07 %, Italia 1,66 %, alte ţări 0,77 %. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea