Rămâi conectat

Curier Județean

24 noiembrie: Exponatul „Cartea Centenarului”, vernisat la Sala Unirii, parte a programului dedicat Zilei Naționale a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 24 noiembrie 2020, ora 17.30, la Sala Unirii din Alba Iulia în cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, va fi vernisat un nou exponat al Memoriei Unirii, Cartea Centenarului.

Pentru muzeul albaiulian, Unirea de la 1918, ca act fondator al României contemporane, reprezintă centrul activității sale, care se declină în cele două ipostaze: ca istorie ce se cere mereu aprofundată, dar mai ales ca memorie ce se impune a fi celebrată. Iar în acest sens, anul 2018 a fost prin excelență un al celebrării.

Cu această ocazie, alături de alte evenimente și acțiuni omagiale, muzeul a creat un obiect destinat posterității, respectiv Cartea Centenarului, ce se vrea a fi o reeditare a Cărții Serbărilor Unirii de la 1929.

Cartea, realizată artistic, adună în paginile sale semnăturile conducătorilor instituțiilor fundamentale ale României aflate la centenar: Președinția, Guvernul, Parlamentul, Bisericile, Academia Română, Banca Națională, instituțiile judiciare, autoritățile locale, asociațiile culturale și, nu în ultimul rând, Casa Regală a României.

Vernisajul va fi online, putând fi vizionat pe pagina de facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea