Rămâi conectat

Ştirea zilei

24 MAI: Concert „Flautul fermecat”, la Alba Iulia. Demonstrație de magie instrumentală cu Ioan Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

flautul fermecatUn nou eveniment cultural de excepție îi așteaptă pe albaiulieni la începutul săptămânii viitoare. Turneul ”Flautul Fermecat”, susținut de Ion Bogdan Ştefănescu şi  Horia Mihail, ajunge marți, 24 mai, în ”Cealaltă capitală”. Astfel, albaiulienii vor avea ocazia să participe la o ”paradă” a flautelor fermecate și o demonstrație de magie instrumentală. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

”Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto  Sankyo și un flaut bas  Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoție artistică pe care le-au trăit vreodată”, transmit organizatorii.

Flautul Fermecat este o poveste despre vraja muzicii, o călătorie prin stiluri şi genuri diferite, o paradă a instrumentelor şi un discurs muzical care nu a lăsat până acum rece niciun meloman, cei doi muzicieni fiind răsplătiţi cu minute întregi de aplauze în fiecare oraş în care au poposit.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitații gratuite, iar acestea pot fi ridicate începând de miercuri, 17 mai, de la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Program Alba Iulia

  1. M. Marais – Le Basque
  2. W.A.Mozart – Alla turca
  3. R. Schumann – Traumerei
  4. Gossec – Tamburina
  5. A. Dvorak – Humoresque
  6. P. Ceaikovski – Serenada
  7. Fr. Kreisler – Frumosul rozmarin
  8. Anton Pann – Trei crai
  9. Ciprian Porumbescu – Balada
  10. Petre Elinescu – Dansul vrăjitoarelor
  11. Vasile Jianu – Pastel de toamnă
  12. Paul Constantinescu – Cântec vechi
  13. Grigoraș Dinicu – Hora staccato
  14. Johnny Răducanu – Jocul țambalelor
  15. Ioan Dobrinescu – Masquerade
  16. Tiberiu Brediceanu – Trei dansuri românești. (A.M.)

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea