Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

24 iunie| Cod PORTOCALIU de furtuni în județul Alba: Caniculă și discomfort termic accentuat. Care sunt zonele vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

24 iunie| Cod PORTOCALIU de furtuni în județul Alba: Caniculă și discomfort termic accentuat. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis actualizări privind condițiile meteo severe. Județul Alba se află sub avertizare Cod Portocaliu de furtuni până duminică dimineața. În plus, se mențin condițiile de disconfort termic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sub avertizarea Cod Portocaliu (începând de sâmbătă, 24 iunie, ora 14:00, până duminică, 25 iunie, ora 8:00), se vor înregistra fenomene de instabilitate atmosferică accentuată după-amiaza și seara, în special în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova, apoi în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului. Acestea includ averse torențiale, descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului (rafale de 65-75 km/h) și posibile vijelii și grindină pe suprafețe restrânse. Cantitățile de apă vor atinge 30-40 l/mp în intervale scurte de timp (1-3 ore) și izolat peste 50-60 l/mp.

Avertizarea Cod Galben (începând de sâmbătă, 24 iunie, ora 12:00, până duminică, 25 iunie, ora 10:00) indică o instabilitate atmosferică temporar accentuată în mare parte a țării, caracterizată prin averse, descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și posibile vijelii și grindină pe suprafețe restrânse. Cantitățile de apă se vor situa în jurul valorilor de 20-25 l/mp în intervale scurte de timp și izolat peste 30-40 l/mp prin acumulare.

Duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în centrul, sudul și estul țării.

De asemenea, este în vigoare avertizarea Cod Galben pentru caniculă în data de 24 iunie. Temperaturile vor fi foarte ridicate în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, și local în Oltenia și Dobrogea continentală, generând un disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor varia între 33 și 37 de grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL La începutul primăverii, de 44 de ani, Sebeșul și Lancrămul își invită oaspeții prețuiți pentru a clădi împreună o nouă ediție a Festivalului „Lucian Blaga”, aici fiind obârșia evenimentului care se ivea în lumină în anul 1981, aducând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea