Rămâi conectat

Curier Județean

24-25 mai: Festivalul de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”, ediţia a III-a, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă şi duminică (24-25 mai 2014), la Alba Iulia se va desfăşura a treia ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, sunt invitaţi să asculte un deosebit program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba. Înălţătorul eveniment va avea loc în Catedrala Reîntregirii, cu începere de la ora 19.00.

Sâmbătă seara, în festival sunt invitaţi: Corul Maicilor  de la Mănăstirea Livezile, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Totoi (condus de pr. Prot. Teofil Slevaş), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tibru (condus de pr. Tudor Man) şi Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaş, Judeţul Mureş.

Duminică seara, în a doua zi de festival, sunt invitaţi Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, două grupuri de elevi proveniţi din Cercurile de religie din Cugir şi Blaj şi Grupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureş.

„Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Aşadar, albaiulienii sunt aşteptaţi să-şi deschidă sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-L, astfel, mult mai aproape pe Dumnezeu.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba – ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea