Rămâi conectat

Curier Județean

22-24 septembrie: Festivalul Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna 2017. Cineaștii își pot înscrie filmele până la 1 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

A V-a ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic Zlatna, din județul Alba, se va desfășura în perioada 22 – 24 septembrie 2017. Cineaștii interesați își pot înscrie filmele până la data de 1 septembrie.

Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) – Zlatna International Ethnographic Film Festival, (ZIEFF) este un eveniment anual, competitiv, organizat de Primăria și Consiliul Local al orașului Zlatna, județul Alba, care își propune să promoveze cultura și tradițiile naționale, să descopere noi talente și să încurajeze schimburile culturale cu alte țări. Festivalul este deschis tuturor cineaștilor profesioniști sau amatori ale căror producții au un caracter etnografic.

Ca manifestări conexe ale festivalului, în fiecare an au loc cu ocazia FIFE Zlatna lansări de carte, expoziţii, ateliere de lucru.

La festival se pot înscrie filme documentare sau artistice pe teme etnografice, fără restricții de durată, indiferent că au mai participat sau nu la alte festivaluri.

Filmele trebuie să aibă calități cinematografice, implicație artistică și o puternică prezență a punctului de vedere al realizatorului, atât în forma, cât și în conținut. Sunt apreciate în mod special documentarele creative şi filmele de autor, care pun accent pe modul de abordare al originii, modului de viață, culturii și obiceiurile comunităților sau popoarelor.

Filmele înscrise în edițiile anterioare ale FIFE Zlatna, indiferent că au fost sau nu premiate, nu vor mai fi acceptate în competiție.
Cei care doresc să își înscrie filmele în competiția FIFE o pot face AICI.

Filmele vor fi înscrise în competitie prin upload-area lor pe platforma filmfreeway.com https://filmfreeway.com/festival/ZlatnaInternationalEthnographicFilmFestivalZIEFF până la data de 1 septembrie 2017. Filmele vor fi vizionate de catre o comisie de selectie din partea organizatorilor care va stabili calificarea lor in etapa de jurizare in functie de apartenenta lor la genul „film etnografic” si de calitatile cinematografice. Aplicantii filmelor selectionate vor fi notificati despre calificarea lor in etapa urmatoare in data de 7 septembrie 2017, iar pana in 10 septembrie trebuie sa confirme primirea notificarii si mentinerea filmelor in competitie la adresa [email protected]. De asemenea, la cererea organizatorilor, vor trimite la aceeasi adresa si alte materiale suplimentare legate de film, daca este necesar (fotografii, sinopsis, date despre realizatori etc.)

Filmele inscrise care nu sunt in limba romana, trebuie sa aiba subtitrare in limba engleza, inclusiv titlul si distributia.

Dupa terminarea festivalului, filmele raman in baza de date a festivalului si pot fi folosite doar in scopuri non-profit (cercetare, programe educationale si de formare). Inscrierea unui film da dreptul organizatorilor de a il selecta si proiecta intr-una din sectiunile festivalului.

Jurizarea va fi facuta de profesionisti in domeniul cinematografiei (scenaristi, regizori, operatori, critici de film), etnologi si specialisti in etnografie. Alaturi de acestia se vor afla reprezentanti ai autoritatilor locale/ judetene. Toate filmele acceptate la jurizare vor fi anuntate si pe site-ul festivalului.

Principalul criteriu de jurizare va fi apartenenta filmului la genul etnografic. Se va tine cont de raportul dintre tema, conceptia vizuala si realizare. Deciziile juriului sunt definitive si nu pot fi contestate.

Filmele nominalizate in urma selectiei vor fi proiectate pe parcursul festivalului in locatiile stabilite de organizatori. In data de 24 septembrie 2017 vor fi anuntati castigatorii si va avea loc festivitatea de premiere. Castigatorul Trofeului Festivalului va primi un premiu de 500 de dolari care va fi inmanat persoanei care a inscris filmul in competitie, sau, daca acesta nu se afla la festivitati, ii va fi expediat in cel mai scurt timp printr-o procedura stabilita de comun acord.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea