Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

22-24 decembrie | COD GALBEN și Cod PORTOCALIU de vânt puternic, viscol și ninsori în Alba și alte județe

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

22-24 decembrie | COD GALBEN și Cod PORTOCALIU de vânt puternic, viscol și ninsori în Alba și alte județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vânt puternic și ninsori, valabile pentru județul Alba și alte zone din țară.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 21 decembrie, ora 22 – 22 decembrie, ora 12

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h.

Interval de valabilitate: 21 decembrie, ora 22 – 22 decembrie, ora 12

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90…100 km/h.

 

Cod Galben

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10

Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara. La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40…50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune un strat de zăpadă.

Citește și: PROGRAMUL de circulație al autobuzelor STP, în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023 în municipiul Alba Iulia și localitățile apropiate

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 18 – 24 decembrie, ora 10

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m).

În zona montană înaltă (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Sursa: meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea