Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

22-23 decembrie | Două seri magice la Târgul de Crăciun din Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților: Concerte de colide, folk și „Ursul de la Comănești-Leorda”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

22-23 decembrie | Două seri magice la Târgul de Crăciun din Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților: Concerte de colide, folk și „Ursul de la Comănești-Leorda”

De la deschiderea oficială și până acum, Târgul de Crăciun din latura de Vest a Cetății Alba Carolina a fost, în fiecare weekend, gazda perfectă pentru colindători mici sau mari, mulți sau puțini, artiști profesioniști sau amatori pasionați de colindul românesc care ne însoțește și înfrumusețează mereu sărbătorile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, rezonanța colindelor crește și ea. Ultimele evenimente programate înaintea marii sărbători a Nașterii Domnului sunt și cele mai așteptate.

Vineri, 22 decembrie, de la ora 18.00 avem parte de o seară de colinde memorabilă, în care corul Theotokos va face să răsune Cetatea.

Sâmbătă, 23 decembrie, în ajun de… Ajun, ne așteaptă cel mai lung dintre spectacolele pregătite de Primăria Alba Iulia pentru albaiulieni și turiști la Târgul de Crăciun din Cetate.

Startul se va da la ora 17.00 cu un spectacol de tradiții și obiceiuri strămoșești plin de sunet, culoare și mișcare: „Ursul de la Comănești – Leorda“. Inclus, pentru valoarea și autenticitatea sa, de UNESCO în patrimoniul universal imaterial, obiceiul va fi adus în acest an și la Alba Iulia, prin parteneriatul cu Casa de Cultură a Studenților din oraș.

Tot pe 23 decembrie, de la ora 18.00 colindul tradițional se combină cu chitara și vocea lui Vasile Palfi pentru o seară de colinde folk.

În sfârșit, de la 7 seara, toți cei prezenți sâmbătă în Cetate vor avea parte de un – concert extraordinar de colinde cu Cătălina Bulac, Anastasia Pleșa, Maria Zecheru, Alice Todericiu și Isabela Ciama.

Invitatul special al serii de sâmbătă este RAOUL. În egală măsură pasionat de colindele vechi românești și creator de cântece de Crăciun noi și moderne, Raoul este cel care, prin albumul său “Stele de gheață”, lansat în 2019, a devenit una dintre cele mai importante voci din muzica ascultată de români la sărbătorile de iarnă. Concertul marca inconfundabilă RAOUL este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia vă mulțumește tuturor pentru prezența și implicarea în toate evenimentele din 2023 și vă așteaptă la Târgul de Crăciun, să ne bucurăm împreună de ultimele spectacole din acest an!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași A fost semnalata prezenta unui URS in localitatea SEBES. str CALARASI! Evitati zona, ramaneti m locuințe! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiat) cu acesta sau sa il hrăniți Fara sa va expuneți pericolului protejați animalele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea