Rămâi conectat

Curier Județean

21 – 22 mai: Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022. PROGRAMUL evenimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

21 – 22 mai: Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022. PROGRAMUL evenimentelor

În 21 – 22 mai, Primăria Bucium va organiza la Poiana Narciselor de la Negrileasa, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, o nouă ediție a tradiționalei „Serbări a Narciselor”, pregătirile fiind abia la început, ne-a declarat primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

Programul evenimentelor:

Sambata 21 mai 2022 – de la ora 17:00 – 22:00

• Soliştii Ionela Răspop şi Aurel Lupu împreună cu foemaţia EFECT MUSIC ne vor cânta şi încânta cu suite din Ardeal şi tot restul ţării.
• Shondy este extrem de cunoscută în mediul online datorită talentului ei musical, o tânără talentată în industria muzicală care a studiat intens pentru a reuși să aibă un succes
• DISCOTECA

Duminică 22 mai 2022- de la ora 10

Pe scena vor intra rand pe rand interpreti si grupuri de dansuri locale din Strem, Teius, Mogos, Bucium si alte zone.
Ansamblul Tarina Curprumin, Formati Flora cu interpreta din Mogos Adriana Bucur Bogdan, Formatia Efect Music cu interpretii Ionela Raspop si Aurel Lupu vor fi intra pe scena cu surprize muzicale dedicate publicului prezent.

In jurul pranzului pe scena va fi indragita interpreta de muzica populara Veta Biris cu orchestra. Negrileasa a fost dintotdeauna un cuib al regasirii poporului roman in momente grele iar acum dupa pandemie si cu ape tulburi la granite e musai sa avem un astfel de moment care cel mai bine e expus prin cantec, iar cantecele doamnei Veta Biris, asa cum le stim vor face sa se clinteasca si muntii din loc decum oamenii.

Parintele Pomohaci va fi si el prezent la Negrileasa pe 22 Mai. Cantecele lui ne-au fascinat de-a lungul timpului reprezentand adevarate lectii de viata, fraze ramase celebre si locuri uimitoare promovare prin cantec.

Lavinia Goste, Marius Zorila si taraful vor incheia Serbarea narciselor din acest an cu un concert asa cum doar la televizor am mai vazut.

„După doi ani de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, ne vom întâlni din nou de data aceasta chiar în ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin si Elena în varf de munte într-un colt de rai, la Negrileasa. Inainte de toate organizatorii vor sa transmita un mesaj de RESPECT pentru natura, de aceea ii rugam pe toti cei prezenti la evenimente sa nu uite ca in primul rand Narcisa este un simbol, este elementul care a creat aceasta serbare si fară de ea nimic nu mai are farmec. Bucuraţi-vă de aerul curat, peisaj şi de mireasma florilor. Limitati-va în a culege narcise şi respectati mediul înconjurator, pentru ca tradiţia să mearga mai departe şi sa aibe farmec.

În data de 21-22 mai 2022 vă invităm să traiti două zile de conectare la natură, gustări autentice, muzică şi distracţie alături de oamenii dragi. Noutatea din acest an de la Serbarea Narciselor o va reprezenta concursul gastronomic TRADIŢII ŞI GASTRONOMIE ÎN POIANA NARCISELOR care va aduna în jurul ceaunelor oameni din orase şi sate se vor întălni pentru a sărbători înflrirea narciselor. Concursul gastronomic organizat de Primăria Comunei Bucium, susţinut de Consiliul Local Bucium, cu scopul de a promova, valorifica şi păstra gastronomia tradiţională locală. Într-o atmosferă de sărbătoare, iubitorii de preparate la CEAUN, gurmanzii şi iubitorii de experienţe culinare sunt invitaţi la degustări!

La concurs vor participa membrii ai comunităţilor locale din Judeţul Alba cu preparate tradiţionale făcute la CEAUN.
Perioada 22 mai 2022

Premii:

Locul 1-1800 lei
Locul II-1500 lei
Locul III-1200lei
Menţiune-900lei

Criterii de jurizare:

-aspectul general al preparatului la ceaun, care trebuie să fie cât mai apetisant
-ceaun recomandat minim 50 l
-culoarea şi aromele
-originalitatea
-pregătirea corectă

Este o competiţie în care oamenii locului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii. Etapa I va avea loc la Poiana Narciselor de la Negrileasa, duminică 22 mai 2022

Să sperăm că vremea frumoasă, locaţia, mirosul florilor, locaţia de vis, spectacolul artistic şi preparatele culinare vor fi reţeta perfectă pentru o zi de primăvară reuşită în mijlocul naturii”, au transmis reprezentanții primăriei Bucium.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

LIVE VIDEO | A început Târgul de cArte Alba Transilvana 2024, la Alba Iulia: Cetatea Alba Carolina devine punctul de întâlnire dintre autori și cititori, dintre artiști și public

Ziarul Unirea

Publicat

în

A început Târgul de cArte Alba Transilvana 2024, la Alba Iulia: Cetatea Alba Carolina devine punctul de întâlnire dintre autori și cititori, dintre artiști și public A început Târgul de cArte Alba Transilvana 2024, la Alba Iulia! La ora 10.30, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-a dat startul ediției a XV-a, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea