Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

20 octombrie: Ziua Internațională a Osteoporozei. Ce este și cum poate fi prevenită

Ioana Oprean

Publicat

în

20 octombrie: Ziua Internațională a Osteoporozei. Ce este și cum poate fi prevenită

În data de 20 octombrie este marcată anual Ziua Mondială a Osteoporozei, zi care are rolul de a spori gradul de conștientizare, la nivel global, a necesității de a preveni, depista și trata osteoporoza.

Ziua Mondială a Osteoporozei a fost inițiată în 1995 de către Societatea Națională de Osteoporoză din Marea Britanie și Comisia Europeană și organizată ulterior de către Fundația Internațională a Osteoporozei.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Sărbătoarea antrenează activități dedicate sănătății osoase în peste 90 de țări din întreaga lume.

Tema campaniei, „Iubiți-vă oasele, protejați-vă viitorul!” – este un apel pentru a lua toate măsurile necesare creșterii rezistenței osoase. Un lucru esențial este adoptarea unui regim alimentar adecvat, bogat în nutrienți, calciu, vitamina D, proteine, pentru menținerea sănătății osoase.

Osteoporoza este o afecțiune scheletică în care densitatea osoasă scade, iar oasele devin poroase și fragile, ducând la un risc ridicat de fracturi.
Una din trei femei și unul din cinci bărbați, cu vârsta de peste 50 de ani își vor fractura un os din cauza osteoporozei, la un moment dat.
Cel mai adesea, fracturile se produc la nivelul șoldului, mâinilor și al coloanei vertebrale.

Subțierea oaselor este firească, după vârsta de 25 de ani, însă instalarea osteoporozei poate fi prevenită, adoptând o dietă bogată în calciu și vitamina D, expunându-ne regulat la soare, efectuând regulat exerciții fizice, mâncând sănătos și păstrând o greutate corporală normală.

Pentru că osteoporoza este o afecțiune „silențioasă”, adesea lipsită de simptome, e esențial ca mai ales în condițiile existenței unor factori de risc, să fie efectuate, dupa 50 de ani, teste periodice de măsurare a densității osoase.

Sursa: romedic.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea