Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

20 martie, o zi cu zâmbete: Se sărbătorește Ziua Internațională a Fericirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

20 martie, o zi cu zâmbete: Se sărbătorește Ziua Internațională a Fericirii

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Anual, la 20 martie, este celebrată Ziua Internaţională a Fericirii. Data a fost aleasă de Adunarea Generală a ONU, pe 12 iulie 2012. Astfel, în această zi, nimeni „nu are dreptul” să fie supărat sau nefericit.

Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră. Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost  sărbătorită pentru prima dată în 2013,  pe data de 20 martie. Decizia fost luată  în 2012  de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

ONU a dorit ca inițiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor, și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.

Dar ce înseamnă să fii cu adevărat fericit? Conform site-ului http://www.actionforhappiness.org, există câteva recomandări spre o viață mai fericită. Le trecem în revistă și vă lăsăm pe voi să decideți ce e fericirea și cum se măsoară ea.

 Fii generos 

Recomandarea este să nu oferi doar obiecte materiale celor dragi, ci și timp și mai multă atenție. Să dăruiești celor apropiați te ajută și pe tine să devii mai fericit și mai sănătos. În acest fel, se construiește o legătură mult mai puternică între oameni. Nu totul se rezumă la bani. Poți oferi idei, timp sau energie. Așa că dacă vrei să te simți bine, fă bine!

 Apropie-te de oameni

Oamenii care stabilesc relații sociale solide, de încredere sunt mai fericiți, trăiesc mai sănătos și mai mult. Relațiile apropiate cu familia și prietenii duc la iubire, atenție, suport și cresc încrederea de sine.

 Fă mai mult sport

Pe locul trei se află mișcarea, menținerea unui corp tonifiat şi sănătos, contând enorm pentru atingerea satisfacţiei de viaţă. Dacă faci mișcare mai, des corpul tău se va simți mult mai bine fiind în legătură directă cu psihicul tău. Te poate ajuta în evitarea depresiei. Așa că, nu te sfii să participi la un maraton sportiv sau să mergi la sală o dată pe săptămână. Deconectează-te de lumea virtuală și fă mai multă mișcare în aer liber. Ai grijă să dormi suficient.

 Mediteaza cel putin 15 minute zilnic

Pune-ti pe fundal niste muzica ambientala sau de pian, stai turceste pe podea sau pe pat cu ochii inchisi si incearca sa nu te gandesti la nimic timp de 15 minute. Sa-ti relaxezi muschii si creierul este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti mentine tonusul fizic si psihic ridicat.

Implică-te mai mult în ceea ce te înconjoară, dorinţa de a afla lucruri noi despre lumea înconjurătoare este o cale sigură spre informaţii plăcute, noi.

Învață câte puțin din toate. Implică-te în ceea ce te înconjoară. De la activitățile muncii zilnice, la felul în care alegi mâncarea din magazin, până la relațiile pe care le clădești. Toate acestea te vor ajuta să fii mai încrezător în viitorul tău și să fii mai conectat la ce se întâmplă în jurul tău.

Fii recunoscătoare

Sa iti spui, in gand, cat de recunoscatoare esti pentru familie, prieteni, job, iubit sau corpul pe care il ai poate fi dificil, mai ales daca treci printr-o perioada grea si nu esti tocmai optimista. Dar daca iti repeti lucrurile astea suficient de des, vei incepe sa le crezi si vei ajunge sa simti recunostinta. Si, incet, incet, viata ta se va schimba.

 Stabilește-ți țeluri relevante în viaţă

Dacă te vei forța să spargi barierele și să faci imposibilul posibil o să-ți provoci stres în plus. Stăruinţa, puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit. Setează-ți obiective realiste și atunci când le vei duce la bun sfârșit vei fi fericit.

Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane„, subliniază Adunarea ONU. Să fii fericit înseamnă să duci o viaţă emoţională împlinită şi să accepţi cine eşti cu adevărat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea