Ziarul Unirea

20 martie, o zi cu zâmbete: Se sărbătorește Ziua Internațională a Fericirii

Anual, la 20 martie, este celebrată Ziua Internaţională a Fericirii. 2021 este cel de-al șaselea an în care oamenii de pretutindeni celebrează ziua fericirii. Data a fost aleasă de Adunarea Generală a ONU, pe 12 iulie 2012. Astfel, în această zi, nimeni „nu are dreptul” să fie supărat sau nefericit.

Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră. Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi.

ELIT

Ziua Internaţională a Fericirii a fost  sărbătorită pentru prima dată în 2013,  pe data de 20 martie. Decizia fost luată  în 2012  de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

ONU a dorit ca inițiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor, și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.

Dar ce înseamnă să fii cu adevărat fericit? Conform site-ului http://www.actionforhappiness.org, există câteva recomandări spre o viață mai fericită. Le trecem în revistă și vă lăsăm pe voi să decideți ce e fericirea și cum se măsoară ea.

ADEZIUNE PLUS ALBA

 Fii generos 

Recomandarea este să nu oferi doar obiecte materiale celor dragi, ci și timp și mai multă atenție. Să dăruiești celor apropiați te ajută și pe tine să devii mai fericit și mai sănătos. În acest fel, se construiește o legătură mult mai puternică între oameni. Nu totul se rezumă la bani. Poți oferi idei, timp sau energie. Așa că dacă vrei să te simți bine, fă bine!

 Apropie-te de oameni

Oamenii care stabilesc relații sociale solide, de încredere sunt mai fericiți, trăiesc mai sănătos și mai mult. Relațiile apropiate cu familia și prietenii duc la iubire, atenție, suport și cresc încrederea de sine.

 Fă mai mult sport

Pe locul trei se află mișcarea, menținerea unui corp tonifiat şi sănătos, contând enorm pentru atingerea satisfacţiei de viaţă. Dacă faci mișcare mai, des corpul tău se va simți mult mai bine fiind în legătură directă cu psihicul tău. Te poate ajuta în evitarea depresiei. Așa că, nu te sfii să participi la un maraton sportiv sau să mergi la sală o dată pe săptămână. Deconectează-te de lumea virtuală și fă mai multă mișcare în aer liber. Ai grijă să dormi suficient.

 Mediteaza cel putin 15 minute zilnic

Pune-ti pe fundal niste muzica ambientala sau de pian, stai turceste pe podea sau pe pat cu ochii inchisi si incearca sa nu te gandesti la nimic timp de 15 minute. Sa-ti relaxezi muschii si creierul este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti mentine tonusul fizic si psihic ridicat.

Implică-te mai mult în ceea ce te înconjoară, dorinţa de a afla lucruri noi despre lumea înconjurătoare este o cale sigură spre informaţii plăcute, noi.

Învață câte puțin din toate. Implică-te în ceea ce te înconjoară. De la activitățile muncii zilnice, la felul în care alegi mâncarea din magazin, până la relațiile pe care le clădești. Toate acestea te vor ajuta să fii mai încrezător în viitorul tău și să fii mai conectat la ce se întâmplă în jurul tău.

Fii recunoscătoare

Sa iti spui, in gand, cat de recunoscatoare esti pentru familie, prieteni, job, iubit sau corpul pe care il ai poate fi dificil, mai ales daca treci printr-o perioada grea si nu esti tocmai optimista. Dar daca iti repeti lucrurile astea suficient de des, vei incepe sa le crezi si vei ajunge sa simti recunostinta. Si, incet, incet, viata ta se va schimba.

 Stabilește-ți țeluri relevante în viaţă

Dacă te vei forța să spargi barierele și să faci imposibilul posibil o să-ți provoci stres în plus. Stăruinţa, puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit. Setează-ți obiective realiste și atunci când le vei duce la bun sfârșit vei fi fericit.

Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane„, subliniază Adunarea ONU. Să fii fericit înseamnă să duci o viaţă emoţională împlinită şi să accepţi cine eşti cu adevărat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

BACALAUREAT 2021: Modele de SUBIECTE, teste de ANTRENAMENT și BAREME

Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. BAREME: setul 1,2,3,4,5 și 6. Calendarul BAC 2021 pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro