Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

20 de tineri din Alba, la atelierul „Dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DEMAREZ04Pe parcursul a două zile a fost organizat, la finalul săptămânii trecute, un atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor. Acesta, intitulat “Dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație”, a fost desfășurat în cadrul proiectului “D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”, finanțat de către Comisia Europeană prin programul “Tineret în acțiune”.

Pentru participarea la acest eveniment, au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba – care, pe parcursul trainingului, au demonstrat spirit de inițiativă, creativitate, seriozitate și implicare. Pe parcursul celor două zile de implementare a activităților, participanții au avut parte de opt sesiuni de lucru distincte, în care s-a urmărit interacțiunea, inter-relaționarea și cunoașterea, creșterea sentimentului de apartenență la grup, dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare etc. Au fost vizate, de asemenea, dezvoltarea DEMAREZ02personală, explorarea propriului potențial și autocunoașterea, dar și dezvoltarea spiritului empatic. Astfel, sesiunile de lucru interactive au vizat clarificarea unor concepte precum inteligenta emoțională, inteligență cognitivă, stimă de sine, încredere în propriile forțe ș.a., acestea fiind alternate cu exerciții de cunoaștere și interacțiune, teambuilding și energizare. Mai mult, cursanții au avut oportunitatea de a-și descoperi stilul emoțional și personalitatea, fiindu-le în permanență facilitate introspecția și (auto)analiza.

În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul partenerilor atrași în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din DEMAREZ01Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Liga Studenților UAB (LSUA).

În viitorul apropiat, echipa de implementare va desfășura o cercetare online care va viza identificarea influenței pe care educația non-formală o are în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor urmând ca, mai apoi, să elaboreze un mini-ghid destinat tinerilor și dezvoltării lor, dar și promovării acțiunilor de voluntariat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea