Rămâi conectat

Curier Județean

20-21 iunie: Festivalul Cetăților Dacice 2015, la Cricău. Concert Phoenix, marș de noapte, lupte daco-romane, demonstrații ecvestre și alte surprize

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a nouaParada cu torte la Festivalul Cetatilor Dacice93 ediție a Festivalului Cetăților Dacice are loc în weekendul 20-21 iunie, la Cricău, județul Alba. Timp de două zile, cei prezenți pe aceste meleaguri vor avea parte de istorie și spectacol. De la întreceri dacice, marș de noapte și lupte cu daci și romani, demonstrații ecvestre și concerte, de toate sunt pregătite de către organizatori. Invitată special să întrețină atmosfera la ediția din acest an este trupa Phoenix.

Festivalul Cetăţilor Dacice este un eveniment viu şi divers al cărui scop este promovarea patrimoniului dacic de pe cuprinsulFestivalul Cetatilor Dacice10 judeţului Alba. Echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea celebrelor întreceri dacice.

Printre probele care sunt cât se poate de antrenante se numără „Arcul Viteazului”, „Rapid şi puternic”, „Suliţaşul cetăţii”, „Cel mai iute de picior”, „Braţul de Fier”, „Luptătorul”, „Îndemânare şi curaj”, „Să ne unim forţele”, „Voinicul din Cetate”, „Cărăuşii Cetăţii”.

Festivalul Cetatilor Dacice la Ighiu77Nu vor lipsi din program nici reconstituirile de bătălii daco-romane. Zeci de reenactori din ţară şi străinătate vor transforma Cricăul într-un uriaș câmp de luptă.

Dacă până acum echipa de feciori care câștiga marele premiu al festivalului organiza în următorul an festivalul la ea ”acasă”, de anul viitor se anunță o schimbare în regulament: se va trage la sorți și astfel se va alege unde să se desfășoare evenimentul. Reamintim că, echipa din Cricău a câștigat festivalul până acum de 5 ori, Cetatea de Baltă de 2 ori, iar Ighiul o dată.

Ca în fiecare an întreaga competiţie va fi comentată de un prezentator de notorietate din showbiz-ul românesc. Anul trecut, Marius Vintilă a fost cel care a prezentat, iar în acest an se poartă discuții cu Buzdugan și Morar de la Radio Zu,  Dan Helciug, actor și solist al trupei Spitalul de Urgență (recent concurent la emisiunea ”Ferma Vedetelor”) și realizatorul TV Cătălin Măruță.

Precizăm că programul nu a fost definitivat încă, iar la momentul actual nu se știe sigur cine dintre aceștia va prezenta evenimentul. Programul oficial ar urma să fie făcut public săptămâna viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea