Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

2 iulie, cea mai fierbinte zi din acest an. De 12 ani nu a mai fost atât de cald. Care este recordul absolut al temperaturilor înregistrate în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2 iulie, cea mai fierbinte zi din acest an. De 12 ani nu a mai fost atât de cald. Care este recordul absolut al temperaturilor înregistrate în România.

Marți, 2 iulie, este cea mai călduroasă zi din această vară. Au fost peste 40 de grade Celsius la soare în unele zone, în special în sudul țării.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat”, informează ANM.

De 12 ani nu a mai fost atât de cald. Temperatura maximă absolută a lunii iulie este 44,3ºC și s-a înregistrat la Calafat, în iulie 2007. Pentru perioada următoare, meteorologii anunță caniculă și ploi torențiale, plus disconfort termic.

Temperatura maximă absolută a lunii iulie este 44,3ºC și s-a înregistrat la Calafat, în data de 24 iulie 2007

În aceeași zi, temperaturi maxime mai mari sau egale cu 44,0ºC s-au înregistrat și la stațiile meteorologice: Bechet (44,2ºC), Băilești și Moldova Veche (44,0ºC).

De altfel, în a treia decadă a lunii iulie 2007, la 57 stații meteorologice s-au înregistrat valori de temperatură de ≥ 40,0ºC.

Meteorologii ANM au prelungit informarea meteo de vreme severă, caniculă și averse de ploaie, până joi, 4 iulie. Sunt prognozate temperaturi de până la 35 – 37 de grade la umbră. La soare, în marile orașe, se vor resimți peste 40 de grade


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților O nouă lege care permite anumitor categorii de oameni să refuze munca de noapte, precum proaspetele mămici sau parinții din familiile monoparentale, a trecut de Plenul Camerei Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a votat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea