Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului marcată la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2007 Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca ziua de 2 aprilie să fie dedicată autismului, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra acestei tulburări de comportament și de a crește nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Culoarea simbolică a acestei zile este albastrul.

În această zi, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia, centru aflat în structura Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Alba, se alătură celor care marchează evenimentul la nivelul județului și familiilor care au în îngrijire copii cu tulburare de spectru autist (TSA), beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul acestuia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Activitățile ce se vor desfășura în această zi vor consta într-o prezentare a centrului și a terapiilor specifice indicate pentru copiii cu TSA, discuții cu specialiștii centrului, distribuirea de flyere privind drepturile, facilitățile și legislația specifică, înălțarea, în mod simbolic, de baloane albastre și oferirea de “surprize dulci” pentru cei prezenți.

Angajații și voluntarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia vor purta îmbrăcăminte de culoare albastră în semn de susținere și de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu tulburări de spectru autist.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea